Remedii din batrani

 
Tratamente si remedii naturiste din batrani

Siropul de brad este formidabil contra racelii

Se pune intr-o oala de lut un strat de conuri de brad verzi. Deasupra se toarna miere de salcam curata. Se astern apoi muguri si iarasi miere. Se repeta succesiv pana ce se umple oala, care se acopera cu un capac. Peste aceasta se leaga o carpa, pentru a-l imobiliza. Oala astfel pregatita se ingroapa in pamant, in gradina, unde se lasa timp de sase saptamani. Dupa acest interval, se scot mugurii si conurile, se storc bine, apoi se strecoara siropul printr-un tifon curat, in sticle oparite in prealabil si lasate la uscat in cuptor. In perioada de boala, dar si cat tine convalescenta, se consuma cate o lingura de sirop de mai multe ori pe zi. Dupa administrare, nu se mananca nimic timp de o ora. (Vasilica P., Craiova)


Aplicatiile cu lut usureaza crizele articulare

Amestecati pulbere de argila cu apa calduta sau si mai bine, cu ceai de tataneasa, cat sa obtineti o pasta moale. Intindeti preparatul intr-un strat gros de circa doi centimetri pe articulatia bolnava. Acoperiti cu o bucata dintr-o folie de plastic, apoi cu hartie, iar la final infasurati intr-un material de lana sau bumbac. Prisnita se pastreaza cam doua ore. (Mihaela S., Bucuresti)


Sucul de patrunjel rareste nevralgiile

Se combina sucul extras din radacini de patrunjel, in proportie unu la doi, cu palinca. Se inmoaie degetul aratator in acest preparat si se ung traseele nervoase afectate, precum si gingiile. Efectul benefic se instaleaza aproape imediat. Obisnuiesc sa aplic acest tratament preventiv si am constatat ca frecventa nevralgiilor s-a redus considerabil in ultima vreme. (Georgeta R., Bucuresti)


Pulberea de matase de porumb, buna la bila lenesa

Dati prin rasnita matasea bine uscata si apoi o bateti si in piua, pana se facea o pulbere foarte fina. Am incercat si noi in cateva randuri acest leac babesc si, desi nu prea ne-a placut gustul, sa stiti ca are efecte bune puternice asupra digestiei, usurand-o si stimuland secretia de fiere. (Marieta F., Fetesti)

Remedii naturiste nr. 3 (95); foto: www.neuroaid.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa