Remedii naturiste pentru diabet

 
Tratamente si remedii naturiste pentru diabet

Nu constituie pentru nimeni un secret ca diabetul este o boala nevindecabila. Din fericire insa, se poate trai cu ea ani multi fara a se ivi temutele complicatii, fireste cu conditia sa se respecte cu strictete medicatia specifica si dieta recomandata de specialisti. Totodata, o masura terapeutica adjuvanta inteleapta este sa se apeleze consecvent la aportul deosebit al remediilor din plante.

Remediu complex pentru diabetici

Se face un amestec in parti egale din frunze de afin, frunze de dud, frunze de nuc, teci de fasole, frunze de izma si papadie. Se toarna peste o lingura de plante o cana cu apa clocotita. Se tine vasul acoperit cateva minute, apoi se strecoara. Se beau doua-trei cani de infuzie pe zi. (Grigore G., lasi)


Remediu cu soia pentru diabetici

Acesta se obtine din 250 g boabe de soia la un litru si un sfert de apa. Se pune planta la inmuiat, se lasa 48 de ore, apoi se scurge (fara a se arunca lichidul). Se dau boabele de doua ori prin masina de tocat carne si se trec o data prin sita. Se amesteca piureul cu apa si va rezulta astfel laptele de soia. Se ia timp de zece zile, seara, inainte de culcare, cu inghitituri mici. (Ana D., Brasov)


Regim alimentar pentru diabetici

Un rol deosebit de important in tratarea diabetului zaharat il joaca, fara dubiu, regimul alimentar. In cazurile mai usoare este suficienta evitarea abuzurilor, mai ales in privinta glucidelor, in favoarea unei diete preponderent lacto-vegetariene, pe o durata cat mai mare.

In cantitati limitate (in functie de sfatul medicului nutritionist), un diabetic poate consuma carne, peste, paine, paste fainoase, morcovi, sfecla rosie, telina, mazare. La liber, poate manca oua, branzeturi, unt, ulei, varza, conopida, rosii, fasole verde.

Pe lista alimentelor interzise se afla: smochinele, stafidele, prajiturile, vinul rosu sau dulce, bauturile alcoolice dulci in general, inghetata, prunele, berea, mustul, ciocolata.

Regimul antidiabet se intocmeste de regula de catre medic, in functie de varsta si profesia pacientului, gradul de evolutie al maladiei, eventualele boli asociate.

Alimentele pe care le-am mentionat anterior au doar caracter informativ. (Aurel D., Bucuresti)


3 remedii utile diabeticilor

1. Faceti un amestec din trei linguri si jumatate de fructe de coacaz negru, trei linguri de frunze de mesteacan, doua si jumatate de fumarita si tot atata eucalipt. Turnati peste o lingurita de plamada o cana cu apa clocotita. Acoperiti vasul pentru trei minute, apoi strecurati. Separat, faceti un decoct din trei linguri de sclipeti si doua linguri de teci de fasole, fierte cinci minute in 200 ml apa. Combinati cele doua ceaiuri si beti intreaga cantitate de-a lungul unei zile.

2. Puneti laolalta patru linguri de macese, cate doua linguri de schinduf (parti aeriene), ciumarea (parti aeriene) si armurariu (parti aeriene). Mai adaugati eventual o lingura de frunze de afin. Fierbeti o lingura de amestec in 250 ml apa pentru cateva minute, apoi strecurati. Beti doua-trei cani de ceai pe zi.

3. Faceti un amestec din doua linguri de frunze de afin, o lingura de frunze de urzica, o lingura de teci de fasole, o lingura de nasturel, o lingura de macris de balta, o lingura de radacina de scai, o lingura de tintaura. Fierbeti o lingurita de plante timp de trei minute in 200 ml apa. Lasati sa stea in vasul acoperit opt ore (peste noapte), apoi filtrati. Beti o cana dimineata, pe stomacul gol. (Sanda D., Bucuresti)

Remedii naturiste nr. 8 (100); foto: depici.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa