Remedii naturiste pentru eliminarea pietrelor biliare

 
Tratamente si remedii naturiste pentru eliminarea pietrelor biliare

Pentru cei care au pietre la bila, recomand cateva retete usor de realizat si cu ajutorul carora sigur vor scapa de operatie si de dureri.

• Se aduna seminte de pepene verde si se usuca. Se macina apoi in rasnita de cafea si se consuma in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cate o lingurita din pudra obtinuta, amestecata cu o lingura cu ulei de masline. Se sta intins pe partea dreapta, cateva minute. Acest tratament se urmeaza trei luni, cate zece zile in fiecare luna.

• Coaja unei portocale se lasa de seara pana dimineata la macerat in 500 ml apa rece. A doua zi se pune la fiert pe foc mic si se lasa o ora. Se bea cu inghitituri mici, pe parcursul unei zile. Ajuta rinichii sa functioneze mai bine si sa elimine pietrele.

• Seara se pune o lingurita cu praf de argila intr-un pahar cu apa plata. Dimineata se bea lichidul limpede, fara a se tulbura sedimentul. Se repeta timp de 40 de zile.

• Se prepara o infuzie dintr-o lingura de frunze uscate de frasin la o ceasca cu apa clocotita. Se strecoara dupa zece minute. Se beau cate doua-trei cesti pe zi, pana la ameliorarea simptomelor. La fel de bune se dovedesc ceaiurile de coada-calului sau din matase de porumb.

Andrei L., Cluj; foto: www.emediabacau.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa