Tulburari de menopauza - remedii naturiste

 
Remedii naturale impotriva tulburarilor de menopauza

In aproape noua cazuri din zece, instalarea menopauzei (incetarea definitiva a functiei ovariene) este insotita de o serie de tulburari, numite „de climacteriu“ determinate in principal de lipsa hormonilor (estrogen si progesteron) in organism. Cum tratamentele substitutive clasice se pot dovedi riscante - nu este exclus sa stea chiar la originea unor afectiuni grave - terapiile alternative raman singura varianta sigura de a pune capat neplacutelor manifestari.

Uleiul de soia compenseaza deficitul hormonal

Zilnic, am consumat cate o jumatate de litru de „lapte“, amestecat cu o lingura de seminte de in, iar seara, inainte de culcare, am luat cate o lingura de ulei de soia. In felul acesta, mi-am pastrat aproape nealterata starea generala de sanatate, am rezolvat si o problema mai veche, aceea a constipatiei si, nu in ultimul rand, am scapat de durerile pe care mi le provoca din cand in cand vezicula biliara, care nu mai functiona corespunzator. (Florica C., Bucuresti)


Decoct cu efect antidepresiv

Faceti rost de vasc, coada-calului, lemn-dulce si radacina de valeriana, toate uscate si maruntite. Puneti seara o lingurita de vasc in 250 ml apa, acoperiti vasul si lasati-l asa pana dimineata. Imediat ce v-ati trezit, fierbeti cate o lingurita din fiecare din plantele ramase in 500 ml apa timp de zece minute. Strecurati si lasati ceaiul sa se raceasca. Filtrati si maceratul de vasc si adaugati-l in decoct. Beti intreaga cantitate pe parcursul zilei, in tratamente de lunga durata. (Alexandra S., lasi)

Remedii naturiste nr. 10 (90); foto: www.psimed1.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa