Remedii utile in cazul alopeciei difuze (temporare)

 
Retete naturiste impotriva alopeciei difuze (temporare)

Efectul urmatoarelor remedii utile in cazul alopeciei temporare depinde in mod covarsitor de o alimentatie foarte bogata in vitamine si saruri minerale, de o viata ponderata, cu cat mai putin stres, ideal fara fum de tigara si alte noxe.

Infuzie de urzici. Turnati peste doua linguri de urzici un litru de apa clocotita. Lasati vasul acoperit cateva minute, apoi strecurati. Clatiti-va parul cu acest ceai, frictionand in acelasi timp radacinile. Lasati sa actioneze zece minute, fara sa va stergeti. Combate matreata si tonifica pielea capului.

Infuzie de nuc. Turnati peste cinci linguri de frunze de nuc proaspete, bine maruntite, doi litri de apa fiarta. Lasati vasul acoperit cateva minute, apoi strecurati. Clatiti-va parul cu aceasta infuzie. Frictionati radacinile in acelasi timp.

Tinctura de salvie. Lasati la macerat pentru zece zile, in 100 ml alcool alimentar, 20 g frunze de salvie, uscate si maruntite. Dupa acest interval, filtrati tinctura. Pe un tampon de vata puneti putin preparat si frictionati puternic scalpul. Acoperiti-va cu un prosop. Dupa ce parul s-a zvantat, periati-va cu o perie aspra.

Tinctura de sovarv. Peste o lingurita de planta maruntita turnati 100 ml alcool. Lasati sa se macereze doua saptamani. Filtrati si frictionati parul la radacina, cu un tampon de vata inmuiat in aceasta solutie.

Decoct de curpen. Lasati la fiert cinci minute, in 250 ml apa, o lingurita de frunze uscate si maruntite. Acoperiti ibricul si, cand ceaiul s-a racit, strecurati-l. Spalati-va pe cap cu acest decoct de doua ori pe saptamana.

Decoct de lumanarica. Lasati la fiert douazeci de minute, intr-un litru de apa, opt lingurite de radacina maruntita. Acoperiti vasul si, cand ceaiul s-a racit, strecurati-l. Clatiti-va pe cap cu acest decoct.

Foto: www.euroclinix.net


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa