Tratamente naturiste pentru dischinezie biliara

 
Remedii naturiste pentru dischinezie biliara

Dischinezia biliara este o afectiune foarte frecvent intalnita in randul persoanelor cu un regim alimentar gresit, ce consuma cantitati exagerate de grasimi, mancaruri greu de digerat (in detrimentul fructelor si legumelor proaspete), care suprasolicita functia vezicii biliare. Corectarea obiceiurilor nocive, dublata de un tratament fitoterapeutic constituie de cele mai multe ori rezolvarea problemei.

Doua boli, un singur remediu

De cand ma stiu am avut probleme cu vezica biliara; doctorii mi-au spus ca genetic organul cu pricina este mai alungit decat in mod normal si de aici mi se trag toate necazurile. Si, ca sa fie tacamul complet, in urma cu 2, m-am imbolnavit si de gastrita hiperacida care imi dadea dureri groaznice de stomac. In prezent, pot sa ma declar o persoana fericita, caci am reusit sa-mi regasesc sanatatea gratie unui remediu care mi-a rezolvat ambele probleme.

Se face un amestec din flori de coada-soricelului, galbenele, salcam, frunze de roinita si de papadie, cate 10 g din fiecare. Se face o infuzie dintr-o lingura de amestec la 200 ml apa clocotita. Se tine vasul acoperit cinci minute, apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani de ceai pe zi, dupa ce, dimineata, cu 30 de minute inainte de micul dejun, se ia o lingura cu un amestec din ulei de sunatoare si ulei de galbenele, in proportii egale. (I. A., lasi)






Tincturi excelente cu efect imediat

Din pricina ca am fierea lenesa, aveam dureri in partea dreapta, sub coaste, senzatie de amar in gura si dureri de cap, mai ales dupa ce faceam abuzuri alimentare. De curand insa am descoperit reteta unui preparat excelent care stimuleaza functia vezicii.

Se amesteca o jumatate de lingura de tinctura de rostopasca, o jumatate de lingura de tinctura de anghinare, o lingura de tinctura de sovarf si o jumatate de litru de apa. Se ia in primele 24 de ore jumatate din aceasta combinatie, pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de masa de pranz, urmand ca cealalta jumatate sa fie administrata a doua zi. Valabilitatea preparatului este de 48 de ore si pentru a-si face efectul nu trebuie lasat la soare sau la temperaturi mai mari de 21 de grade Celsius.

Am urmat tratamentul acesta vreme de doua saptamani si n-am mai avut dureri sau alte manifestari specifice nici dupa ce am mancat alimente mai greu de digerat. (P. G., Bucuresti)


Siropul de papadie te scapa de boala!

In fiecare primavara, cum da coltul ierbii, merg si adun din locuri mai putin umblate si poluate flori proaspete de papadie. Din ele fac un sirop foarte util, caci in cateva saptamani iti reda vigoarea, pofta de viata si sanatatea. Il recomand mai ales celor care sufera de dischinezie biliara sau boli de ficat.

Pentru a-l prepara aveti nevoie de patru maini pline de flori de papadie pe care le puneti sa fiarba la foc foarte mic intr-un litru de apa. Lasati amestecul sa clocoteasca de cateva ori, apoi luati vasul de pe foc si lasati totul la macerat pana a doua zi. Strecurati lichidul printr-o sita deasa, storcand bine florile. Amestecati solutia obtinuta cu zahar nerafinat (1 kg) si o lamaie curatata de coaja si taiata felii. Puneti oala fara capac pe aragaz, la foc mic, pentru a se pastra toate vitaminele si lasati sa fiarba pana cand capata consistenta unui sirop. Dupa ce s-a racit il puteti consuma ca atare, cu lingurita. (M. C., Bucuresti)

Remedii naturiste nr. 11 (91); foto: kungfu-cowboy.net






Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa