Tratamente naturiste contra infectiilor urinare

 
Remedii naturiste contra infectiilor urinare

Nu ezitati sa consumati zilnic decocturi si infuzii care impiedica dezvoltarea bacteriilor.

• Fierbeti un pumn de codite de cirese, pentru un sfert de ora, intr-o jumatate de litru de apa. Strecurati si beti intreaga cantitate de ceai pe parcursul unei zile.

• Turnati peste o lingurita de flori si frunze de nalba mare 250 ml apa clocotita. Lasati vasul acoperit 15 minute, apoi strecurati. Beti doua doze de ceai pe zi. Reduce iritatia provocata de infectie, are efect diuretic si dezinfectant.

• Turnati peste doua lingurite de fructe uscate de ienupar 250 ml apa clocotita. Lasati vasul acoperit 20 de minute, apoi filtrati. Beti din acest preparat patru linguri pe zi, la intervale egale de timp.

• Turnati peste o lingurita de rizomi de pir 250 ml apa clocotita. Lasati vasul acoperit cateva minute, apoi strecurati. Beti trei doze de ceai pe zi. Este diuretic si antimicrobian.

• Turnati peste doua lingurite de frunze uscate de coacaz 250 ml apa clocotita. Lasati la infuzat 15 minute, apoi strecurati. Beti trei cani de ceai pe zi, intre mese.

Nu strica sa luati si...

Miere de faneata. Amestecati produsul apicol cu suc de lamaie. Luati zilnic patru doze a cate 30 g fiecare.

Otet de mere. Beti la fiecare masa cate un pahar cu apa minerala in care ati dizolvat doua lingurite de otet.

Bitter suedez. Luati de patru ori pe zi cate criza, se vor aplica suplimentar comprese calde cu bitter pe zona vezicii urinare.

Foto: sfatulparintilor.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa