Utilizarea cireselor in scop terapeutic. Cum se prepara sucul si siropul?

 
Cum se prepara sucul si siropul din cirese pentru iarna?

Cele mai simple forme de administrare sunt cele mai eficiente, insa, dat fiind faptul ca in stare proaspata ciresele se gasesc aproximativ o luna pe an, mai pot fi utilizate in scop terapeutic si sub forma de sirop sau ceai obtinut din fructele uscate.


Cirese proaspete

Se consuma bine spalate, la temperatura camerei, in niciun caz direct de la frigider. Se aleg fructele suficient de coapte si deloc alterate. In functie de soiul lor, au efecte terapeutice diferite: ciresele galbene sunt diuretice mai puternice si stimuleaza digestia; cele rosii sau negre au o actiune mai complexa, avand rol antioxidant major; fructele amare sunt formidabile antiinflamatoare si bune anticancerigene.






Suc la minut

Sucul se obtine prin zdrobirea fructelor proaspete, urmata de presarea prin tifon a acestora sau si mai bine, cu ajutorul storcatorului electric. Cele mai utile sunt extractele realizate din cirese negre sau amare. Pentru a fi mai placut la gust si a-i prelungi termenul de valabilitate, sucul se poate imbogati cu miere lichida. Se poate pastra la rece si consuma in urmatoarele sase ore de la preparare. Doza recomandata este de un litru pe zi, timp de minimum doua saptamani.


Sirop pentru iarna

Siropul se obtine din sucul extras din fructe, pus la decantat vreme de o ora, intr-un vas curat, pentru a se separa partea limpede de cea cu sedimente. Se foloseste lichidul curat, care se trage cu un furtun in alt recipient, unde se amesteca cu miere pana la omogenizare. La un litru de zeama se pun doua kilograme de produs apicol. Combinatia se toarna in sticle extrem de curate, ce apoi se inchid etans si se depoziteaza la rece, ferite de lumina. Se consuma 100 ml sirop diluat cu apa, pentru tratarea bolilor inflamatorii si a celor degenerative.





Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa