Varicozitati: terapii alopate, acupunctura

 
Varicozitati: terapii alopate, acupunctura

Sunt vene de mici dimensiuni situate in derma, care s-au dilatat. Nu au o patologie notabila, fiind mai degraba inestetice decat periculoase.


Terapii alopate

Varicozitatile se pot elimina prin injectarea in vasele afectate a unui produs chimic iritant, cu ajutorul unui ac extrem de fin, cu scopul de a le microscleroza. Incetul cu incetul, venele isi revin la normal. Interventia este nedureroasa. Sunt necesare minimum patru sedinte pentru obtinerea de rezultate vizibile. Singura contraindicatie este alergia la produsul sclerozant.

Pentru a trata zonele inrosite se foloseste laserul extern, mai ales dupa efectuarea sclerozarii, ce poate lasa urme inestetice. De asemenea, este indicat in caz de varicozitati fine pe fata anterioara a talpilor sau la nivelul gleznelor.

Termocoagularea electrica (cu bisturiul electric) are aceeasi actiune ca laserul, dar este mai putin performanta.


Acupunctura poate fi de folos

Cateva sedinte de acupunctura pot ameliora simptomele caracteristice insuficientei venoase (edeme, dureri). Dupa un consult clinic prealabil specific medicinei traditionale chineze (luarea pulsului prin palpare, examinarea limbii etc), practicianul va plasa, in anumite puncte de pe traiectele energetice ale corpului, in jur de zece ace. Fiecare sedinta dureaza 30-40 de minute. Dar, atentie! Acupunctura nu poate face sa dispara varicozitatile, cu atat mai putin varicele. In cazul in care o artera este obstructionata de un tromb, nu contati pe aceasta terapie pentru a scapa de cheag si a va destupa artera.

Foto: www.ideals.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa