Vin laxativ de piersici

 
Vin laxativ de piersici

Daca vreti un laxativ usor, cat se poate de gustos, care nu da dependenta si isi face de fiecare data „treaba“, va recomand din toata inima vinul de piersici. Vinul de piersici este un bun tonic, reenergizant, consumat ca aperitiv si diuretic.

Va sunt necesare doua kilograme si jumatate de piersici frumoase, patru litri de vin alb, un litru si trei sferturi coniac, 500 g zahar, patru migdale amare, 7 g drojdie de bere uscata. Peste fructele decojite si taiate in bucati se pune zaharul, putina apa plata si se lasa cateva ore. Se fierbe amestecul 15 minute. Se toarna intr-un bidon (dupa ce s-a racit) si se acopera cu vin alb si coniac. Se adauga drojdia si migdalele. Se lasa o luna la rece, se filtreaza si se imbuteliaza. Se beau cate 50 ml, de trei ori pe zi, inainte de mese.

Daca problema este mai grava, aflati ca instilatiile cu zeama de in nu dau gres. Se fierbe o lingura de seminte de in, sfaramate inainte, in patru pahare cu apa, dupa care se strecoara. Se adauga in zeama o lingura de sare si doua linguri de ulei vegetal (de in sau de masline), se amesteca bine. Cu acest lichid caldut se face clisma in prima zi. A doua zi se instileaza din nou, foarte incet, insa o cantitate dubla. Urmeaza o zi de pauza. In a patra zi se introduce de patru ori doza din prima zi, procedand extrem de lent; fiertura trebuie retinuta cat mai mult in intestine. Pe timpul acestui tratament, trebuie sa se consume foarte multe lichide: apa, ceaiuri, supe, compoturi. Se repeta cura de trei ori intr-o luna. Rezultatele sunt uimitoare.

A. C., Ploiesti; foto: dimline.blogspot.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa