Gimnastica cu incetinitorul

 
Gimnastica cu incetinitorul

A fost conceputa de un medic american, pentru a-i ajuta pe cei ce vor sa slabeasca. Originalitatea ei consta in faptul ca se executa foarte incet, intarind mai repede muschii si reducand grasimile in exces. Combinata cu o alimentatie sanatoasa si moderata, aduce succesul in patru saptamani.

Muschi in plus, grasime in minus, acesta este principiul gimnasticii lente, cu greutati, conceputa de medicul american Ellington Darden.

Procedeul:

Pentru ca muschii sa fie solicitati la maximum, greutatile trebuie manipulate, la fiecare exercitiu, vreme de 10 secunde. Fiecare exercitiu se repeta de 8 ori. Ordinea in care le faceti este aleatorie. Alegeti greutati care sa va puna efectiv corpul la treaba, intre 1-2 kilograme. Antrenamentul nu trebuie sa dureze mai mult de 20 de minute. Dupa ce incepeti sa prindeti forta, puteti spori greutatea ganterelor.

Pentru ca antrenamentele sa aiba efect, corpul are nevoie de trei zile de pauza intre ele. Cine face programul de doua ori pe saptamana va vedea rezultatele deja dupa o luna.


Exercitii

Pentru brate:

Ingenuncheati cu piciorul stang pe pamant. Dreptul sta indoit in unghi drept. Sprijiniti-va pe el cu mana dreapta, facuta pumn. Mana stanga tine greutatea. Miscati bratul inainte, inapoi si lateral, fiecare miscare cate 10 secunde. Repetati de 8 ori, apoi schimbati partea. Respirati regulat.

Pentru piept:

Luati doua gantere. Duceti piciorul drept usor in fata. Mana dreapta sta intinsa pe langa corp. Ridicati mana stanga la inaltimea umarului. Lasati antebratul spre inainte, apoi lateral, numarand de fiecare data zece secunde. Faceti acelasi lucru si cu mana dreapta.

Pentru abdomen:

Indepartati usor picioarele si indoiti putin genunchii. Trunchiul sta drept, usor aplecat in fata. Apucati cu ambele maini o singura greutate si miscati-o spre lateral, stanga si dreapta ducand bratele cat puteti de sus. Tempoul este acelasi, de zece secunde. Repetati de 8 ori. Daca exercitiul nu va ridica probleme, luati in maini ambele greutati.

Pentru picioare:

Faceti un pas mare inainte, cu ambii genunchi usor indoiti. Spatele drept. In fiecare mana cate o greutate. Lasati genunchii cat mai jos, spre pamant, apoi reveniti. Repetati de 8 ori. Schimbati picioarele. Coborarile si ridicarile sa fie foarte lente.

Pentru fese:

Ingenuncheati pe un picior, cu bratele sprijinite pe podea, in unghi drept. Ridicati celalalt picior in aer, indoit, cu o greutate pusa in cuta dintre coapsa si gamba. Ridicati si coborati piciorul de opt ori, vreme de 10 secunde. Schimbati partea.

Asul verde nr. 88, 2011; foto: www.fitness-god.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa