Remedii in caz de intoxicatie alcoolica

 
Remedii in caz de intoxicatie alcoolica

• Peste trei lingurite de frunze uscate si maruntite de anghinare se toarna 300 ml apa clocotita, se lasa cam zece minute, apoi se strecoara. Se administreaza inainte de pranz si cina. E bine ca bolnavul sa stea culcat pe partea dreapta zece minute dupa consumarea ceaiului. Gustul amar al fierturii se poate ameliora cu miere de tei.

• Se face o infuzie dintr-o lingurita de frunze de busuioc la 250 ml de apa clocotita, iar dupa cinci minute se strecoara. Se beau trei doze zilnic, dupa mesele principale. Acest ceai sporeste viteza de eliminare a toxinelor si optimizeaza sintetizarea unei enzime ce metabolizeaza mai rapid alcoolul consumat.

• Semintele armurariului contin silimarina, o substanta ce prezinta proprietatea de a asigura protectia ficatului, fiind indicata chiar in terapia hepatitelor si cirozei. Sase lingurite de pulbere de seminte se lasa la inmuiat peste noapte in 750 ml de apa rece. Dimineata se filtreaza, maceratul se pune deoparte, iar pulberea ramasa se opareste cu 750 ml apa clocotita, pentru 20 minute, dupa care se lasa la racit. Se combina cele doua extracte si se bea acest preparat fractionat, cu un sfert de ora inainte de mesele principale. Armurariul se poate si sub forma de pulbere (se tine sub limba zece minute, apoi se inghite cu apa); se ia cate o lingurita de patru ori pe zi.

Foto: alin-picu.blogspot.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa