Terapia cu sulf

 
Terapia cu sulf

Dureri de stomac

Se pun cantitati egale de sulf medicinal, bicarbonat de sodiu si zahar. Se prepara un decoct de sunatoare. Se ia de cate 3 ori pe zi, cu 2 ore inainte de masa, o jumatate de lingurita din amestecul obtinut, cu cate 100 g de decoct de sunatoare.


Hemoroizi

Se amesteca 3 linguri de sulf medicinal cu o lingurita de miere. Se bea zilnic, dimineata, cate o lingurita din acest amestec.


Discopatii

Se amesteca bine o lingurita de sulf, o lingura de zahar, 3 linguri de malai cernut si 3 cepe prajite si pisate. Se confectioneaza un saculet de panza suficient de mare pentru a acoperi zona bolnava, care se umple cu amestecul astfel preparat. Saculetul se fixeaza cu ajutorul unui sal de lana. Tratamentul dureaza 6 zile. La nevoie, se va repeta dupa o zi de odihna.


Articulatii bolnave, reumatism, artrita

La o ceapa pisata se adauga o lingurita de sulf. Dupa ce se amesteca bine, se prepara o compresa fierbinte pentru locurile dureroase. Se tine timp de 2 ore, dupa care locul bolnav este uns cu untura.


Ciocuri de papagal

Se piseaza o capatana de usturoi, se intinde pe panza de bumbac sau de in si se presara cu sulf. Se fixeaza bine pe calcaie, peste care se trage un ciorap de lana. Nu se tine mai mult de o ora. Calcaiul se unge inainte cu untura de porc. Tratamentul dureaza o saptamana, cataplasma fiind schimbata seara de seara, de la un calcai la celalalt.


Poliartrite

Picioarele si bratele se spala bine seara si, ude fiind, se presara abundent cu sulf medicinal. Sunt introduse apoi in ciorapi si respectiv in manusi, ramanandu-se astfel peste noapte. Se repeta de 5 ori consecutiv.


Lipsa poftei de mancare

2/3 miere curata si 1/3 sulf medicinal se amesteca bine, luandu-se in fiecare dimineata cate o lingurita din acest preparat.

Asul verde nr. 103, 2013; foto: drsircus.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa