5 plante pentru rinichi sanatosi

 
5 plante pentru rinichi sanatosi

Consumul optim de apa asigura diureza, dar nu este intotdeauna suficient pentru a reduce riscul dezvoltarii calculilor renali sau al instalarii infectiilor.

Apeleaza la remedii naturale si spala rinichii cu plante a caror tinta principala este chiar sanatatea acestora! Iata cinci plante cu un puternic efect depurativ, de reechilibrare a functiei renale si de remineralizare generala:


Muguri de pin

Pune o lingura cu planta la o cana cu apa fierbinte, lasa acoperit 15 minute, apoi filtreaza. Bea ceaiul neindulcit, de trei ori pe zi, cu o ora inaintea meselor principale. Mugurii de pin impiedica formarea nisipului si pietrelor, avand actiune diuretica, precum si proprietati antiinflamatoare, dezinfectante si cicatrizante ale cailor urinare.


Musetel

Prepara o infuzie din doua lingurite cu flori la o cana cu apa clocotita. Bea doua cani pe zi pe stomacul gol. Si maceratul este calmant: lasa la rece, timp de 30 de minute, doua lingurite cu flori intr-o jumatate de cana cu apa. Filtreaza, apoi infuzeaza florile in alta jumatate de cana cu apa fierbinte. Amesteca preparatele obtinute si bea pe parcursul zilei.


Soc

Toarna o cana cu apa fierbinte peste o lingurita cu flori uscate, lasa la infuzat zece minute, apoi strecoara. Bea trei cani pe zi timp de o luna pentru reglarea echilibrului hidric. Flavonoidele din compozitia sa au efect antibiotic si diuretic. Si baia are efect calmant: atarna sub jetul de apa un saculet de panza in care ai pus flori de soc si stai in cada zece minute, pentru a alina crizele renale.


Matase de porumb

Este un remediu eficient in stare naturala sau sub forma de ceai, fiind indicata in calmarea simptomelor din bolile de rinichi, biliare sau hepatice. Urmeaza o cura de minimum doua saptamani in care bei zilnic un litru de ceai pe zi, inainte de masa. Matasea de porumb este folosita din cele mai vechi timpuri pentru eliminarea pietrelor, precum si pentru energizarea organismului.


Mesteacan

Este considerat un elixir pentru rinichi si vezica urinara, avand efect sporit de detoxificare. Este eficient sub forma de decoct preparat din 1-2 lingurite cu frunze maruntite la 250 ml de apa. Fierbe-le 20 de minute si bea ceai zilnic, timp de doua luni, pentru a reduce recurenta infectiilor tractului urinar. 0 cura de doua saptamani (de trei ori pe zi, pe stomacul gol) cu pulbere de mesteacan (tinuta sub limba) grabeste dizolvarea si eliminarea calculilor.


Stiai?

Oscilatiile de temperatura (trecerea de la foarte cald la extrem de rece) cresc cu 30%, riscul de a „deranja“ pietrele de la rinichi.

Sanatatea de azi, nr. 12 (70), 2013; foto: sanatate.bzi.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa