8 exercitii pentru increderea de sine

 
8 exercitii pentru increderea de sine

  1. Lasa energiile sa curga. Puneti palmele cu degetele impreunate sub barbie si trageti coatele in sus. Inspirati adanc, pe nas, impingand cu mainile barbia in sus. Lasati capul pe spate si reveniti, apoi, expirand pe gura, in pozitia initiala. Repetati de 5 ori.
  2. Stimuleaza echilibrul interior. Stati in pozitie de drepti, lasand greutatea corpului pe piciorul stang. Sprijiniti varful piciorului drept pe partea superioara a labei stangi si impreunati, palmele in fata pieptului. Inspirati, ridicand bratele deasupra capului. Intindeti trunchiul si lasati bratele in jos, in timp ce expirati. De trei ori pe fiecare parte.
  3. Pentru abdomen si vitalitate. Asezati-va pe podea cu picioarele intinse si cu mainile sprijinite langa solduri. Ridicati picioarele (intinse) si mentineti pozitia cat puteti de mult, respirand regulat si mentinand spatele drept. Coborati incet picioarele si repetati exercitiul de 10 ori.
  4. Mai multa armonie si suplete. Asezati-va in genunchi, cu palmele lipite de podea. Intindeti spatele (cu extensie), in timp ce inspirati, si incovoiati-l, apoi, expirand. Coatele raman intinse. Durata: circa 2 minute.
  5. Intareste spatele. Din pozitia in genunchi, duceti un picior in fata si sprijiniti-l pe podea. Bratele atarna relaxate pe langa corp. Expirati si impingeti bazinul (intins) cat mai mult inainte. Trunchiul ramane drept si calcaiul lipit de sol. Repetati de trei ori, pe fiecare parte.
  6. Pentru o iradiere pozitiva. Asezati-va turceste, cu bratele intinse in fata. Strangeti pumnul drept si cuprindeti incheietura cu mana stanga. Inspirati, ridicati bratele, expirati si coborati bratele. Coatele sunt intinse. Exersati 2-3 minute pe fiecare parte.
  7. Mobilitate si spontaneitate. Asezati-va in genunchi, cu mainile sprijinite pe calcaie. Inspirati, impingand soldurile cat mai mult in fata si lasand capul pe spate. Spuneti „aaah”, pentru a testa daca barbia si musculatura fetei sunt destinse. Repetati de trei ori.
  8. Intareste nervii. Culcati-va pe spate si trageti ambii genunchi spre piept. Varati mainile sub genunchi, intindeti picioarele inapoi peste cap. In timp ce expirati, reveniti in pozitia initiala, cu genunchii indoiti. Repetati de cinci ori si la sfarsitul exercitiului relaxati-va cateva minute in aceasta pozitie.
Asul verde, nr. 81, 2011; foto: www.psychologies.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa