Farmaciile online, in continua ascensiune

 
Farmaciile online, in continua ascensiune

Una dintre pietele cu cel mai mare capital, este reprezentata de cea farmaceutica, astfel putem vorbi despre o adevarata industrie, in continua crestere in tara noastra.

Daca in anul 2007, aceasta piata a atins 7 miliarde de lei, la sfarsitul anului 2012 cifrele s-au dublat.

Acest lucru a fost posibil datorita investitiilor masive in farmaciile virtuale, unde se pot realiza anual vanzari de sute de mii de euro.

Farmaciile clasice sunt amenintate, in principal datorita costurilor ridicate de intretinere, coordonare, platilor personalului, a spatiului comercial, nefiind favorizate astfel de niciun cadru legislativ. Implicarea guvernului este si ea scazuta, retele compensate nu sunt intotdeauna decontate la timp de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, astfel se intarzie si plata spre furnizori.

Pana in urma cu 4 ani, pentru a infiinta o farmacie online, era destul de complicat, din lipsa experientei anterioare, a cererii scazute in domeniu precum si a costurilor ridicate. Odata cu patrunderea pe piata din Romania a marilor lanturi de farmacii internationale, a inceput o usoara dezvoltare in segmentul e-commerce.

Astfel, pe fondul unor preturi mai scazute, a educatiei populatiei in ceea ce priveste marketingul si cumparaturile online, cererea a inceput sa creasca. Rezultatele nu au intarziat sa apara, fiind infiintate rapid astfel de site-uri, pe intreg teritoriul tarii, o ascensiune rapida avad si produsele de tip Plafar.

Mass media joaca si ea un rol foarte important, deoarece expune serviciile online si uneori chiar le promoveaza. Comisioanele practicate sunt si ele scazute, comenzile pot fi facute non-stop prin email, plata este ramburs la primirea coletului, iar produsele sunt livrate la domiciliu in cateva zile.

Toate aceste aspecte prezentate mai sus, impreuna cu increderea populatiei in comertul electronic, influentele vestice si dezvoltarea pietei farmaceutice, fac ca acest segment sa fie in continua ascensiune.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa