Candidoza genitala: informatii, tratamente cu plante

 
Candidoza genitala: informatii, tratamente cu plante

Majoritatea femeilor s-au confruntat cel putin o data in viata cu iritatiile si mancarimile provocate de candidoza genitala, o micoza declansata de o ciuperca microscopica pe nume Candida albicans. Atunci cand medicamentele prescrise de medic nu va ajuta si boala revine, apelati si la un tratament naturist.


Prima masura pentru a combate infectia cu Candida albicans este sa renuntati la toate formele de zahar, la produsele din lapte (contin lactoza), la fructe (nu si legume), cafea, alcool, faina alba si orez decorticat. Consumati in schimb iaurt sau kefir, acestea contin bacterii de genul lactobacililor, care ajuta la limitarea infectiei. Painea, berea, branza, bauturile alcoolice sunt si ele oprite. Totodata, alimentele procesate sau conservate pot contine zaharuri sau alte substante care ajuta la dezvoltarea bolii. Drojdia, sub orice fel, trebuie si ea evitata, pentru ca este o hrana a candidei: painea, ceaiul negru, branza sau otetul contin drojdie, care favorizeaza dezvoltarea candidei. Alimentele enumerate trebuie inlocuite cu legume verzi, salate, carne de pasare si peste. Este recomandat sa se foloseasca cat mai mult usturoi, ghimbir, ulei de masline, rozmarin, cimbru, lamaie, maghiran, acestea ajutand la distrugerea ciupercii. Se evita mancarurile cu grasimi animale.
  • Se vor consuma minimum 2 litri de lichide pe zi pentru eliminarea din organism a toxinelor produse de acesti fungi. Este preferabil sa se consume sucuri de legume care contin vitamina C.
  • Zincul este si el important si se poate lua sub forma de suplimente de la farmacie. Se iau 15 mg, de doua ori pe zi, timp de 30 de zile.
  • Vitamina E ajuta organismul sa se intareasca si sa lupte cu boala si, de asemenea, are efect de distrugere a trichomonasului.

Tratamente cu plante medicinale

  • Afin (Vaccinium myrtillus): 2 lingurite de frunze maruntite se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se bea in cursul unei zile. Se pot consuma 2-3 cani pe zi. Astringent, antibiotic, scade zaharul din sange.
  • Busuioc (Ocimum basilicum). Se pun 2 lingurite de busuioc la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se clateste gura de mai multe ori pe zi, insa obligatoriu dupa fiecare masa. Se face acest lucru pana la vindecarea completa.
  • Cimbru de gradina (Satureja hortensis) - 2 lingurite de planta maruntita se toarna in 250 ml apa clocotita. Se acopera timp de 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Distruge si stafilococul si streptococul.
  • Isop (Hyssopus officinalis) - 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute si se strecoara. Se pot consuma 3 cani de ceai, cate una dupa fiecare masa. Este foarte eficient, pentru ca nu mai da voie sa se inmulteasca levurile.
  • Marul-lupului (Aristolochia clematitis) - 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoara. Nu se administreaza pe cale interna, fiind toxic. Se foloseste numai extern. Este foarte eficient.
  • Plop negru (Populus nigra), se folosesc mugurii: 1 lingurita de muguri zdrobiti se vor pune la 250 ml apa. Se fierb timp de 5 minute. Se strecoara. Cu acest lichid se vor face gargare, spalaturi in locuri unde exista candida. Se fac de mai multe ori pe zi.
  • Urzica moarta (Lamium album) - 1 lingurita de planta uscata si maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, tinand mai mult timp acest ceai in gura. Se fac si spalaturi, dar cu o cantitate dubla de planta.
  • Usturoi (Allium sativum) - se curata usturoi si se piseaza, apoi 2 linguri se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoara. Cu acest lichid se fac spalaturi.
  • Tinctura de propolis. Se va lua tinctura de propolis facuta de Apicola. Aceasta este recoltata de pe suprafete mai mari de teren si este mult mai eficienta ca cea recoltata de pe suprafete mai mici de teren. Se vor lua cate 2 picaturi de tinctura, la fiecare 5 kg corp. De pilda, daca aveti 50 kg, va trebui sa luati 20 picaturi, de trei ori pe zi. Cel mai eficient este sa se puna pe un miez de paine. Se mesteca bine in gura, apoi se inghite. Se face acest lucru de trei ori pe zi, cu 15 minute inaintea meselor principale. Este bine ca tratamentul acesta sa se faca zilnic, cel putin 15 zile, fara intrerupere.
  • Iaurt - cel mai bun este iaurtul produs in casa. Se indica consumarea unui pahar de iaurt pe zi, pentru faptul ca acesta contine Lactobacillus acidophilus, care echilibreaza flora intestinala. Este deosebit de util.
Foto: commons.wikimedia.org


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa