Maioneza, ingredient de frumusete

 
Maioneza, ingredient de frumusete


Gustoasa si satioasa, o folosim intens in diverse salate sau sendvisuri, dar stiai ca ea poate fi un excelent ingredient pentru frumusetea ta? Iata cateva tratamente inedite!

Sa stabilim insa limpede de la inceput: ca ingredient de frumusete, se va folosi maioneza naturala, facuta in casa, din galbenusuri proaspete frecate cu ulei (preferabil de masline). Foloseste-o imediat dupa preparare, fiindca e un produs care se altereaza usor. Maioneza are, datorita nutrientilor din galbenus, excelente proprietati de hranire si regenerare a pielii, iar uleiul completeaza tratamentul prin hidratarea tesutului cutanat.


Un excelent balsam

Daca niciun balsam de pe piata nu mai e pe placul parului tau fragil, uscat si care se toceste usor la varfuri, incearca maioneza! Aplic-o inainte de samponare, atat pe lungimea parului, cat si pe scalp, pentru hranirea radacinilor. Acopera-ti apoi capul cu o casca de dus, asteapta 5-10 minute (intre timp, te poti spala pe corp), apoi clateste, samponeaza-te si clateste iar. Aceasta masca hidrateaza firul de par, oferindu-i o stralucire sanatoasa.


Masca pentru fata

De ce sa dai banii pe masti faciale sofisticate cand poti avea una chiar la tine in frigider? Pe tenul curat aplica un strat de maioneza, asteapta 20 de minute si apoi clateste cu apa rece. E o masca ideala pentru tenul uscat, atenuand ridurile fine si redand elasticitatea pielii.


Calmant pentru arsuri

Maioneza e un excelent remediu pentru arsurile usoare ale pielii, inclusiv cele capatate in urma expunerii la soare (ia aminte ca si iarna, mai ales in locurile inzapezite, soarele e destul de puternic si te poate arde pe fata!). Aplica un strat generos de maioneza pe suprafata afectata si in cateva minute durerea generata de arsura va fi alinata, iar tesutul se va vindeca mai repede.


Intaritor de unghii

Unghiile moi si fragile capata forta daca le inmoi cinci minute intr-un bol cu maioneza si apoi le clatesti cu apa calduta.


Agent de catifelare

Pentru catifelarea pielii aspre de pe genunchi, coate, calcaie, degetele de la picioare, foloseste cu incredere maioneza! Unge-te cu maioneza in acele zone asa cum procedezi cu crema de corp, prin miscari de masaj usor si las-o sa actioneze zece minute inainte de a te baga sub dus.

Sanatatea de azi, nr. 2 (72); foto: www.real-delivery.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa