Pleoape umflate, cearcane, riduri, ochi obositi

 
Pleoape umflate, cearcane, riduri, ochi obositi

Pleoape umflate, cearcane, riduri, ochi obositi... Dintr-o data, privirea noastra se stinge si ramanem pe intuneric, fara pic de iradiere, ca o odaie in care s-a stins lumina. Pentru ca expresia ochilor salveaza jumatate din frumusete, va oferim cateva metode menite sa-i faca din nou sclipitori.


Ingrijire

In fiecare dimineata si seara, ungeti-va conturul ochilor cu vitamina E (extrageti uleiul continut in gelule), care activeaza microcirculatia zonei. Aplicati uleiul cu degetele aratatoare, executand miscari usoare de masaj pe pleoapa de sus, dinspre nas catre tample si pe pleoapa de jos, folosind aceeasi directie. Insistati, pana cand produsul este complet absorbit. Cand afara e cald, tineti pilulele de vitamina E in frigider.


Gimnastica


O data pe saptamana, faceti gimnastica pentru ochi. Daca o practicati regulat, se vor fortifica nu doar zonele sensibile din jurul ochilor, ci vi se va intari si vederea, amanand miopia si prezbitismul.
  1. Cu capul fix, ridicati privirea in tavan, apoi coborati-o, incercand sa va vedeti varful nasului. Repetati de 10 ori.
  2. Priviti cat puteti de tare spre stanga, apoi spre dreapta, tinand capul nemiscat. Repetati de 10 ori, in fiecare directie.
  3. Cu capul fix, rotiti ochii de la stanga spre dreapta si de la dreapta spre stanga, de 10 ori. Luati-va ca reper o fereastra (stanga), un perete (dreapta), tavanul (sus) si nasul (jos). Executati miscarile lent.

Concentrarea pe lumanare

Aprindeti o lumanare, puneti-o intr-un suport, la o distanta de minimum 30 de cm si concentrati-va privirea asupra flacarii, pana ce simtiti ca ochii va lacrimeaza. Dupa o luna de exercitii, privirea dvs. va arde din nou, nu doar ca un bec de 200 wati, ci ca farul din Alexandria.


Machiaj corector

Daca iesiti in oras dupa aplicarea uleiului de vitamina E (trebuie sa se resoarba bine in piele, altfel luceste), aplicati un produs anticearcane. Se gasesc la toate magazinele cu produse cosmetice, iar daca nu va descurcati, rugati o vanzatoare sa va ajute. Alegeti o culoare usor mai deschisa de cat fondul de ten pe care il folositi. Aplicati-l tapotand usor cu varful degetelor. Pentru a va pune ochii mai bine in evidenta, fardati-va pleoapele cu o nuanta clara, de bej sau maro. In partea dinspre nas a pleoapelor si pe arcada sprancenelor, aplicati o tusa usoara de fard lucios. Face privirea mai vie. La final, dati-va cu rimel pe gene. Atentie: daca aveti ochi mari si rotunzi, aplicati rimelul doar spre coada dinafara a ochiului, altfel veti dobandi o privire mirata, de Betty Boop.

Foto: www.maifrumoase.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa