Metode naturale de vindecare a cancerului

 
Metode naturale de vindecare a cancerului

Granele


In ciuda a numeroase controverse din partea specialistilor in oncologie, in momentul de fata exista un bloc solid de dovezi teoretice si experimentale care atesta utilitatea cerealelor in lupta contra cancerului. La Congresul de Oncologie de la Paris (iunie 2005), pe un studiu mamut de 300.000 de cazuri si desfasurat pe parcursul a 30 de ani, s-a putut demonstra fara echivoc ca o dieta mediteraneana (Paella spaniola) bazata pe orez si legume, crude sau fierte, previne cancerul (comparatia a fost facuta cu o dieta din nordul Frantei, bogata in grasimi de origine animala - jambon, ficat de gasca, branza grasa). Un alt studiu efectuat la Universitatea de Medicina din Texas (Arizona), arata ca un regim cerealier integral vindeca cancerul in anumite faze de evolutie. Explicatia ar fi ca in timpul unui astfel de regim, scade cantitatea de radicali liberi din sangele bolnavului. Fenomenul a fost dovedit si de doctorul roman Marius Ristache, intr-un studiu prospectiv realizat in 1995 la Institutul Oncologic Bucuresti. De altfel, se stie ca la popoarele vegetariene, cancerul este aproape inexistent. In Europa, dieta cu cereale a fost promovata intens la inceputul anilor '50, cel mai mult prin curentul Macrobiotic al japonezului George Oshawa, dar si prin lucrarile doctorului militar francez Jean Valnet, sau tratamentele dietetice ale celebrului dr. german Kollath isi vindeca bolnavii cu celebra supa de cereale a lui Hipocrate. Insa in zilele noastre, pentru foarte multi medici, dupa ce si-au tocit neuronii pe bancile facultatii, este aproape de necrezut ca se pot obtine vindecari, uneori spectaculoase, doar prin astfel de retete, pe care le poate prepara orice gospodina mai priceputa.


Metode naturale de vindecare a cancerului

  1. Graul. Putina lume stie ca micile si, uneori, dispretuitele graunte maronii din spicul de grau contin aceeasi cantitate de proteine (15 grame%) aproape ca si pulpa de porc (19 grame%), fara a contine insa si grasimile saturate (untura) din carne, incriminate in producerea cancerului de colon sau de san. Animalele acelea mari, vaca, hipopotamul, elefantul, de unde isi iau proteinele? La tara, daca dai la un cal putin grau, se ingrasa si trage si caruta. Sigur ca vor fi si unii oameni care vor replica: „Dar ce eu sunt cal, sa mananc grau?”. Pentru aceasta, au aparut mori casnice de cereale care macina graul, chiar dupa metoda traditionala „piatra pe piatra”, dar si o rasnita de cafea obisnuita este suficienta pentru necesarul unei cure. Graul contine aproape toate oligoelementele (Ca, Mg etc.) si aproape toate vitaminele, enzime, fermenti si factori de protectie, de aceea este foarte, foarte nutritiv si hranitor. Comparativ cu hrana de origine animala, preparatele pe baza de grau, nu lasa reziduri in organism, favorizand fenomenul de dezintoxicare.
  2. Orezul. „Un bol de orez pentru fiecare chinez”, suna in anii '50 sloganul Partidului Comunist Chinez. Tratamentul consta in inlocuirea orezului alb cu orez nedecorticat. Deoarece orezul complet fierbe mai greu, se va inmuia in prealabil sau se va macina, obtinandu-se pasta de orez (pudding). Dr. Leon Binet pune in evidenta si proprietatile hipotensoare ale orezului, iar dr. Kempner arata ca acesta favorizeaza si eliminarea urinei. In India si China, unde se mananca foarte mult orez, incidenta cancerului este mai scazuta ca in Europa, fenomen comunicat si la Organizatia Mondiala a Sanatatii.
  3. Hrisca este o cereala care creste in zone de munte. La noi se cultiva in special la Suceava, dar pentru naturisti se aduce mai usor din Basarabia. Hrisca se mananca mult in Rusia, dar si in nordul Frantei (in Bretania), iar in aceste zone, incidenta cancerului este mai redusa. Explicatia ar fi zincul si seleniul din compozitia ei, care sunt antitumorale. De altfel, dupa medicina chineza, hrisca este dublu yang, ca incarcatura energetica, in opozitie cu bolile neoplazice care au un exces de energie yin, dupa acelasi principiu al medicinii orientale. Hrisca contine insa si aminoacizi esentiali, ceea ce o face la fel ca si graul, foarte nutritiva, in plus, ea poate fi consumata chiar si cruda, inmuiata in apa 2-3 ore, respectandu-se in felul acesta si principiul de „hrana vie”.
  4. Meiul contine proteide, acizi amanati esentiali, acid salicilic, fosfor, magneziu, zinc, vitamina A si o mica cantitate de lipide. Se prepara ca un fel de mamaliga, si vreme indelungata a constituit un aliment de baza pentru numeroase popoare, cand bolile neoplazice nu faceau atatea ravagii.
  5. Ovazul. Datorita proprietatilor sale energetice este un aliment de baza pentru populatiile din regiunile reci (Scandinavia). Anglo-saxonii il consuma la micul dejun sub forma de „porridge” (supa deasa din fulgi de ovaz, apa, putin lapte - de soia si miere). Este si un aliment al copiilor in perioada de crestere, dar si un mijloc de refacere si realimentare dupa perioadele febrile. Scade glicemia si stimuleaza tiroida. 100 grame de fulgi de ovaz contin: 300 mg fosfor, 90 mg calciu si 500 mg potasiu.
  6. Orzul. In vindecarea cancerului, cele mai cunoscute proprietati curative sunt atribuite sucului de orz verde, obtinut la storcator, cand planta ajunge la 20-30 cm inaltime, moment in care orzul contine cele mai bune resurse nutritive pentru regenerarea celulelor. Calitatile antitumorale se atribuie unui alcaloid (hordeina) si a cantitatilor mari de vitamine si enzime pe care le contine. Se pot folosi 10-30 ml/zi diluat cu apa.
  7. Secara. Arteroscleroza si maladiile cardiovasculare sunt rare sau inexistente la persoanele care consuma cu regularitate paine de secara, dar ajuta si in cazurile de tumori cerebrale sau in prevenirea cancerului la san. Secara fluidifica sangele, detoxifica ficatul si pancreasul si energizeaza organismul dupa curele de citostatice.
In Biblie exista un pasaj care recomanda un pumn de grau, unul de hrisca, unul de orez si unul de mei, macinate si amestecate cu apa si sare. „Coapte la soare, ca niste turte sa fie hrana ta in toate zilele si te vei vindeca de toate bolile”, suna optimist versetul Bibliei.

Si daca soldatii romani au cucerit intreaga lume mancand grau (se stie din istorie ca acestia primeau, dimineata ratia de cereale de la comandantul de campanie, pe care le purtau intr-un saculet special la piept si din care rontaiau in timpul marsurilor lungi), noi de ce nu am putea sa ne cucerim sanatatea, fericirea si bucuria de a trai mancand grane?

Dr. Cristian Boerescu; foto: www.topculturism.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa