Sanatate cu tarate de grau

 
Sanatate cu tarate de grau


Taratele de grau nu se cern; cu cat sunt mai mari, cu atat sunt mai eficiente. Contin celuloza, complexul vitaminelor B, minerale, bune pentru sanatate. Se pastreaza in pungi de hartie (nu de plastic), in frigider (impotriva moliilor). Se pot consuma tot timpul, chiar toata viata (daca este cazul); se pot face si pauze: o zi pe saptamana sau o saptamana pe luna, sau se pot lua alternativ - o zi da, una nu.

Preventiv, se consuma zilnic, cu circa 30 minute inainte de micul dejun, o lingura de tarate inmuiate cu 2-3 linguri de apa (apa de izvor - daca este posibil), la temperatura camerei (taratele se pun la inmuiat de cu seara); la inghitire ne ajutam cu inca putina apa sau ceai de sunatoare sau de musetel - la temperatura camerei. Reprezinta un pansament gastric suta la suta natural.

Un alt mod de folosire: se inmoaie, de cu seara, 2 linguri tarate de grau cu apa si se lasa peste noapte, iar dimineata se mananca, pe stomacul gol, cu putina miere de albine, mar ras sau iaurt.


Insuficienta circulatorie cerebrala si afectiuni digestive

De trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de mese, cate 1-2 lingurite de tarate de grau, inmuiate in apa. De baut bors de tarate cat se poate de des (contine calciu, magneziu, vitaminele B, celuloza, bune pentru sanatate).


Tarate de grau contra constipatiei

  • Taratele de grau necernute: 2 linguri de tarate se pun, de cu seara, intr-o jumatate de cana cu apa; se consuma dimineata, inainte de masa. Daca se umfla si nu mai are lichid, mai adaugati putin ceai cald sau apa la temperatura camerei.
  • Reteta sigura: 2 linguri tarate de grau + 2 linguri miere de albine + 2 linguri nuci macinate + 2 linguri smantana + 2 mere rase. Se amesteca toate si se consuma 2 linguri pe zi, dimineata, inainte de micul dejun, dupa care se bea o cana de ceai de musetel (se pastreaza la frigider). Se pot dubla cantitatile - la 4 linguri.
  • In acelasi timp puteti consuma si grau incoltit (cand ii apare coltul), cam 35-40 g pe zi, dupa ce ati mancat taratele. Graul incoltit trebuie luat 20 de zile pe luna.

Tarate de grau contra constipatiei cronice

Se amesteca 2 linguri de tarate de grau cu o lingura de miere de albine si o ceasca de lapte fierbinte; se administreaza pe stomacul gol. Vindeca chiar si scaunul cu sange. Pentru inceput este bine sa se consume si seara, dupa masa. (Vindeca sigur!)


Contra constipatiei la copii: „prajitura” din tarate de grau

Se pun, de seara, intr-un ibric, 2-3 linguri tarate proaspete si se acopera cu putina apa. Se lasa pana dimineata, cand se adauga putin lapte dulce si se fierbe cateva minute. Se indulceste cu miere de albine si se garniseste, dupa inspiratie si gust, cu nuca pisata, alune, stafide, gem, fructe din dulceata, fructe crude taiate marunt etc. Poate deveni o adevarata prajitura si poate substitui micul dejun. Este hranitoare, contine vitamine, enzime, minerale, celuloza, bune pentru sanatate. In cazuri mai severe, doza se poate repeta si seara.


Tratament cu tarate de grau pentru tumora de colon

  • Infuzie de tarate: 2-3 linguri de tarate se pun intr-un borcan de 0,8 l. Se toarna deasupra, pana aproape de gura, apa clocotita. Dupa racire se strecoara si se bea.
  • Se pun 2-3 linguri de tarate intr-un borcan de 0,8 l. Se acopera cu apa rece si se lasa sa stea peste noapte. A doua zi se strecoara si se bea tot lichidul. Daca puteti, este foarte indicat sa consumati si partea groasa (taratele ude).
  • Germeni de grau incoltit: intr-un borcan de 400 g se pun boabe de grau ca sa umple cam 2/3 din borcan. Se spala foarte bine inainte si se lasa acoperite cu apa. Apa din borcan se schimba de cel putin 2-3 ori pe zi, timp de 2-5 zile, in functie de temperatura ambianta. Dupa ce ies radacinile (ca niste firisoare albe), rasare si un varf verde. In aceasta etapa graul se poate consuma - pana ce firul verde atinge maximum 1 cm. Se consuma la fiecare masa cateva linguri sau o masa pe zi de grau incoltit: 60-80 g.
  • Graul incoltit se poate administra si astfel: 1-2 lingurite pe zi, timp de 15 zile pe luna, pe o perioada de 2-3 luni (grau incoltit se gaseste si gata preparat, la magazinele naturiste), il puneti in lapte caldut, fara sa-l fierbeti.
  • Consumul de grau germinat, 40-60 g pe zi, bine mestecat (altfel se elimina in scaun multe boabe nedigerate), aduce un aport natural de vitamine, enzime, minerale, bune pentru sanatate.

Bautura minune pentru sanatate: zeama de tarate

5-10 linguri de tarate de grau se pun intr-un litru de apa rece - in vas de sticla. Se lasa de seara pana dimineata; se strecoara si zeama se bea in timpul zilei (cura dureaza 40 de zile).


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa