3 obiceiuri matinale nocive

 
3 obiceiuri matinale nocive

Daca nu ai cum controla pe ce parte te trezesti, sta totusi in puterea ta sa eviti cateva gesturi care-ti pot strica ziua.

Dimineata apar tot felul de situatii stresante, de la traficul aglomerat, conflicte cu oameni nervosi in autobuz, la o ploaie care te prinde fara umbrela. Sunt lucruri care nu tin de tine si trebuie sa le faci fata, dar sunt si altele pe care sta in puterea ta sa le eviti ca ziua sa-ti fie mai buna. Afla ce obiceiuri iti modifica starea de spirit... si nu tocmai in bine.


Cuprins articol



Bei cafea prea devreme

Aproape toti consumam dimineata cafea si nimeni nu s-ar gandi ca e un moment prost pentru acest obicei! Imediat ce ne trezim, nivelul de energie creste in mod natural, iar cand bem cafea imediat ce ne dam jos din pat, apare un nou val de energie, adus de licoarea aromata, care poate crea nervozitate. Momentul ideal pentru consumul primei cafele este la cel putin 30 de minute dupa ce ne ridicam din pat.


Mananci prea putin

O mana de fructe plus un iaurt suna perfect pentru un mic dejun sanatos, dar te lasa fara energie pana la pranz. Nu-i nevoie doar sa „bifezi” masa de dimineata, ci si sa aduci elemente nutritive esentiale asigurarii unei buni functionari a organismului. Un mic dejun excelent trebuie sa contina 15 g de proteine, 2,5 g de fibre, carbohidrati complecsi si grasimi sanatoase. Chiar daca ajunge la 450 de calorii, nu-i o problema.


Iti verifici e-mailul

Azi, este foarte facil sa intri de pe telefon pe e-mail ca sa-ti verifici corespondenta, dar acesta nu-i intotdeauna un lucru bun. Vesti proaste, un mesaj care-ti strica sau incurca planurile descarca automat un nivel mare de cortizol, hormonul stresului si toata ziua poate fi guvernata de el: nervi si depresie, ba chiar afectarea bunei functionari a organismului.

E bine sa-ti verifici e-mailul cand ajungi la birou si sa-ti incepi ziua intr-un mod placut, savurand in liniste cafeaua si o gustare. Gandeste-te la ceva placut, aminteste-ti de clipe frumoase, de momente dragi sau da-ti voie sa visezi cu ochii deschisi la ceva ce-ti doresti mult. Uneori, ceea ce-ti doresti chiar se intampla, iar toate aceste ganduri pozitive te incarca mereu cu energie, ajutandu-te sa faci fata mai usor incercarilor de peste zi.


Bibliografie

Sanatatea de azi, nr. 2 (72), februarie 2014


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa