Infuzii care te scapa de pete

 
Infuzii care te scapa de pete
Fie ca e vorba de bagajul genetic, dereglari hormonale sau expunerea excesiva la soare, petele brune sunt inestetice si imbatranesc tenul. De aceea, se cuvine sa le indepartam prin metode simple si naturale.

Iti propunem cateva retete de infuzie cu care mergi la sigur pentru a scapa de hiperpigmentare si a avea din nou un chip ce radiaza de prospetime, ca-n adolescenta! Ai nevoie de anumite plante, cateva dischete de bumbac si de rabdare. Petele maronii nu dispar mai repede de doua saptamani, chiar o luna!


Cuprins articol






Planta legendara

Ceaiul verde este un excelent antioxidant, proprietatile anti-imbatranire ale plantei fiind cunoscute de milenii. Prepara o infuzie dintr-o lingurita cu planta la 200 ml de apa fiarta si tine acoperit maximum trei minute. In fiecare seara, tamponeaza tenul matur cu dischete imbibate in acest elixir. Efectele de purificare se vor vedea in cateva saptamani.


De sezon

Daca ai avut grija sa pui la uscat ghiocei de cum s-a itit primavara, acum beneficiezi de virtutile acestei plante. Pune doua linguri cu ghiocei maruntiti in 250 ml de apa fierbinte si lasa la infuzat zece minute. Clateste fata de doua ori pe zi, timp de 1-2 saptamani.

Petele maronii isi au leacul si intr-o combinatie pe care o poti avea in camara indiferent de anotimp: coada-soricelului, musetel si papadie. Amestecul de plante in parti egale este antiseptic si totodata un bun remediu pentru tenul hiperpigmentat. Pentru rezultate eficiente, spala tenul in fiecare dimineata si seara.


Verdeturi si legume

Foloseste ceai de patrunjel preparat astfel: fierbe o legatura in 500 ml de apa si lasa la infuzat o jumatate de ora. In flecare seara, inainte de culcare, curata tenul cu aceasta infuzie bogata in vitamina C, apoi aplica o crema de galbenele prin masaj energic.

Infuzia de ceapa este, de asemenea, un tratament imbatabil contra petelor brune. O prepari astfel: toaca marunt o ceapa, fierbe-o in 250 ml de apa si lasa la racit. Tamponeaza zonele cu pete in fiecare dimineata si seara. Datorita compusilor antimicrobieni, ceapa da prospetime tenului.


Sfat

Ca tratamentul sa aiba efect rapid, pregateste tenul printr-o curatare temeinica. Prin abraziune (sunt ideale taratele), pielea e mai receptiva la ingredientele din infuzie.


Bibliografie

Sanatatea de azi, nr. 4 (74), aprilie 2014











Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa