De ce sa iubesti sapunul din lapte de capra

 
De ce sa iubesti sapunul din lapte de capra
Compusi toxici, hormoni periculosi pentru piele si coloranti chimici care pot produce boli ca psoriazis sau cancer - acestea sunt cateva dintre ingredientele sapunurilor din comert.

Pentru a curata epiderma in profunzime, platesti o „moneda scumpa” - majoritatea sapunurilor chimice care aluneca zilnic de-a lungul corpului tau si indeparteaza celulele moarte si microbii sunt fabricate din acizi care provoaca o reactie similara cu o arsura, chiar daca efectul vizual nu este acelasi. In schimb, sapunul din lapte de capra este ideal pentru tenurile sensibile, predispuse la iritatii si eczeme. In plus, reface pielea la nivel celular, in loc s-o imbatraneasca inainte de vreme.


Cuprins articol


Beneficii testate si dovedite

  • Contine vitamine. Este bogat in vitamina A, care repara tesutul afectat de factori externi si mentine sanatatea pielii. Mai mult, vitamina A reduce ridurile de expresie si atenueaza diferite tipuri de psoriazis.
  • Este cremos. Moleculele grase prezente in sapunul din lapte de capra redau prospetimea si stralucirea tenului.
  • Este bogat in minerale. Printre acestea, se remarca seleniul, despre care specialistii sustin ca are un rol important in preventia cancerului de piele. Acest mineral actioneaza, de asemenea, ca un filtru de protectie intre piele si razele ultraviolete.
  • Trateaza acneea. Proprietatile antibacteriene ale sapunului din lapte de capra impiedica formarea microorganismelor daunatoare pielii si responsabile pentru aparitia infectiilor cutanate.

Prepara-l in casa!

Ai nevoie de: ulei de cocos, ulei de masline, ulei de palmier (250 ml din fiecare), 50 ml ulei din germeni de grau; 145 g soda caustica de puritate ridicata (99%), 320 ml lapte de capra (direct de la ferma). Pastreaza laptele la congelator timp de doua ore inainte sa-l folosesti. Sfarama cuburile inghetate, adauga treptat soda si amesteca pana la omogenizare. Combina uleiurile (temperatura sa fie constanta si egala - 40 de grade Celsius), apoi adauga-le peste mixul de soda si lapte. Toarna totul intr-un blender si amesteca zece minute. La final, imbogateste mirosul cu uleiuri esentiale - lavanda, galbenele, scortisoara, brad, lamaie.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa