Nicio zi fara morcovi! Dar, atentie la cantitati!

 
Nicio zi fara morcovi! Dar, atentie la cantitati!
Plini de vitamine, minerale si antioxidanti, morcovii sunt o alegere foarte inspirata cand iti propui sa dai jos cateva kilograme intr-un mod sanatos.

Un alt atu al acestor legume dulci si aromate este ca, avand un continut ridicat de apa, te fac sa te simti satul mai repede si pentru mai mult timp. Apoi, fibrele din compozitia lor au un timp de digestie mai mare, care creste o data in plus senzatia de satietate.


Cuprins articol
  1. Iti taie pofta de mancare
  2. Atentie la cantitati!
  3. Autor
  4. Bibliografie


Iti taie pofta de mancare

Principiul de baza al acestui plan alimentar este sa consumi morcovi la fiecare masa, nu sa urmezi o dieta doar din preparate care sa aiba in compozitie aceasta leguma. Un singur morcov este de ajuns, el avand un continut de fibre suficient de mare sa induca senzatia de satietate si sa nu-ti permita sa mananci mult. O alegere inspirata e sucul de morcovi, pe care va trebui sa-l bei inainte de masa. Dieta cu morcovi se bazeaza astfel pe reducerea numarului de calorii acumulate. Bunaoara, in 24 de ore, consumul de calorii poate scadea cu 500 de unitati, fapt care, cu timpul, duce la pierderea kilogramelor in exces.






Atentie la cantitati!

Carotenul din compozitia lor, cel care le da culoarea specifica, este un antioxidant puternic, eficient in prevenirea unor afectiuni grave de tipul cancerului, aterosclerozei sau cataractei. Oricat de eficient este sa mananci morcovi pentru silueta si sanatate, trebuie sa dai mare atentie cantitatii. Pe de o parte, chiar si atat de putin caloricul morcov poate deveni ingrasator daca mananci salate cu zahar adaugat sau daca bei mai mult de 500 ml de suc pe zi. Pe de alta parte, excesul de vitamina A poate da pielii o nuanta usor portocalie.


Autor

Georgiana Dobrescu.


Bibliografie

Sanatatea de azi, nr. 2 (72), februarie 2014.





Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa