Patrunjel bun pentru sanatate si frumusete - 13 remedii

 
13 remedii cu patrunjel
Daca ne referim la patrunjel, nu putem sa nu vorbim despre vitamina C sau acidul ascorbic si vitamina A sau retinolul. Consumul de patrunjel are atat de multe beneficii pentru sanatate incat nici nu stim de unde sa incepem!

In primul rand ajuta la curatirea sangelui. Doza zilnica recomandata de vitamina C este de minim 60 mg, chiar intre 100 si 200 mg la fumatori! Doza zilnica de vitamina C o putem lua din 2 legaturi de patrunjel! In patrunjel se gaseste mai multa vitamina C decat in portocala sau varza si asta il face un adevarat soldat ce lupta impotriva bolilor de rinichi, de ficat, trateaza anemiile, bronsita, tulburarile de crestere, rahitismul, avitaminozele. Consumul de patrunjel este indicat in orice fel de infectii. Este indicat in combaterea oricarei boli care implica o functionare defectuoasa a sistemului imunitar!

De pe Blogul lui Jorjette invatam ca patrunjelul este bun si pentru sanatate si pentru frumusete... Foloseste mereu patrunjel proaspat, iata de ce!

13 remedii recomandate pentru a te vindeca cu patrunjel:
  1. Durerea de hernie are un leac in decoctul de radacini de patrunjel. Radacinile se fierb in vin sau bors acru si lichidul se bea. Radacinile fierte se pun pe locul afectat acoperind cu bandaj.
  2. Pentru curatirea sangelui de toxine se recomanda cura cu decoct din radacini de patrunjel. Decoctul de patrunjel ajuta la eliminarea calculilor renali, ajuta in retentie urinara si in prostatita! Patrunjelul are puternice proprietati diuretice, eliminarea toxinelor din corp facandu-se pe cale gastrointestinala, prin transpiratie si prin urina!
  3. Consumul periodic de patrunjel proaspat ajuta la mentinerea elasticitatii pielii (ajuta la eliminarea ridurilor), repara tesuturile (grabeste vindecarea), mentine gingiile sanatoase si intareste sistemul imunitar!
  4. Patrunjelul are un rol protector impotriva cancerului si al infectiilor si contribuie la producerea hormonilor antistres.
  5. Continutul de vitamina A (retinol) din patrunjel ajuta cu succes la tratarea glaucomului. Ajuta la mentinerea sanatatii ochilor, imbunatatirea vederii, reducand considerabil tensiunea oculara. Pentru sanatatea ochilor se recomanda consumul intern de sucuri proaspete din frunze de patrunjel si comprese reci cu decoct de radacina de patrunjel.
  6. Consumul de patrunjel este benefic atat pentru tesuturile moi, cat si pentru sistemul osos. Tulburarile de crestere si rahitismul acum pot fi intampinate cu patrunjel care ajuta la cresterea poftei de mancare si echilibrarea metabolismului, stabilind o bariera microbiana benefica ce protejeaza! Patrunjelul este un remediu contra durerilor de stomac si are proprietati diuretice!
  7. Sucul si infuzia de patrunjel sunt recomandate in lotionari de doua-trei ori pe zi contra pistruilor si cosurilor (acnee).
  8. Demachiant natural! Decoctul dintr-o lingurita de patrunjel la 300 ml apa (fiert 15 minute), usor caldut, poate fi folosit pentru curatirea tenului. Prepara mereu decoct de patrunjel proaspat!
  9. Pentru tulburari digestive, aciditate la stomac, se recomanda un ceai de patrunjel - 5 g de frunze se infuzeaza in 500 ml apa clocotita. Se raceste si se consuma in 3 reprize timp de o zi!
  10. Intepaturile de insecte nu iti mai provoaca inflamatii! Aplica pe locul intepaturii frunze proaspete de patrunjel, zdrobite intre degete pentru a le scoate sucul!
  11. Sucul din radacini de patrunjel proaspete, amestecat cu alcool este un deosebit leac contra nevralgiilor.
  12. Se recomanda vinul de patrunjel in tratarea litiazei renale. Reteta de vin de patrunjel: 5-6 radacini de patrunjel si 10 g de seminte de patrunjel se fierb intr-un litru de vin de casa timp de 15 minute. Se lasa acoperit la infuzat 25 de minute. Dupa ce s-a mai racit se adauga o lingurita de pulbere de mosmoane si se mai lasa 10 minute acoperit. Se strecoara si se indulceste cu miere de albine! Se bea cate un pahar pe zi impartit in 3 parti egale!
  13. Patrunjelul proaspat aplicat pe locul unde te-a intepat albina ajuta la stagnarea inflamarii. Dupa intepatura pune imediat patrunjel proaspat si nu se va umfla deloc!


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa