Intrebuintarile bicarbonatului

 
Bicarbonatul albeste dintii
Bicarbonatul este o adevarata minune in gospodarie, fiind utilizat cu succes nu doar in gastronomie, pentru afanarea aluaturilor, ci si la igienizarea casei, fara aportul de substante chimice si parfumuri sintetice din produsele de curatenie.

Granulele albe si marunte de bicarbonat ar trebui sa fie nelipsite din casele noastre. Au atat de multe intrebuintari, incat e greu de crezut ca ar putea exista cineva care sa nu le gaseasca o utilitate. Bunaoara, trebuie stiut inainte de toate ca bicarbonatul ajuta la normalizarea pH-ului, prin echilibrarea balantei dintre mediul alcalin si cel acid. Iata care sunt intrebuintarile bicarbonatului:
  • Bicarbonatul va scapa de mirosul de transpiratie. E de ajuns sa umeziti pielea axilelor si apoi sa tamponati cu putin bicarbonat. Bicarbonatul impiedica inmultirea bacteriilor din zona si aparitia mirosului neplacut, fara sa opreasca procesul natural al transpiratiei.
  • Bicarbonatul pe post de pasta de dinti. Sunt multi cei care fac o pasta din putina apa plata si bicarbonat, cu care curata apoi dantura. Este una dintre cele mai eficiente metode naturale de albire a dintilor, precum si de improspatare a respiratiei.
  • Bicarbonatul elimina mirosul din frigider. Puneti 2-3 linguri cu bicarbonat intr-o cutiuta fara capac si lasati-o pe un raft din frigider.
  • Bicarbonatul trateaza intepaturile de insecte. V-a piscat un tantar si va mananca pielea ori ati avut o intalnire nefericita cu o albina? Faceti repede o pasta din apa si putin bicarbonat si aplicati-o pe locul cu pricina. Veti scapa de neplaceri imediat.
  • Bicarbonatul scoate mirosul din pantofi. Puneti intr-un atomizor apa si bicarbonat. Seara, pulverizati cu acest preparat pantofii pe care-i veti purta a doua zi.
  • Bicarbonatul curata eficient cuptorul. Folositi aceeasi solutie despre care am amintit: aplicati-o pe peretii cuptorului si lasati-o sa actioneze peste noapte. A doua zi, indepartati cu o laveta umeda. Este la fel de eficienta ca solutiile toxice pentru curatat cuptorul.
  • Bicarbonatul indeparteaza calcarul de pe obiectele sanitare, perdeaua de la dus sau din masina de spalat.
3 trucuri cu bicarbonat
  1. Puneti o lingura cu bicarbonat in detergentul cu care spalati, iar acesta isi va face mult mai bine treaba, deoarece apa nu va mai avea aceeasi duritate, in plus, rufele vor fi mai moi si usor de calcat.
  2. Covoarele miros urat? Presarati putin bicarbonat pe ele si lasati sa actioneze peste noapte. A doua zi, strangeti praful de bicarbonat cu ajutorul aspiratorului.
  3. Daca vi s-au innegrit bijuteriile de argint, pasta de bicarbonat este exact ce aveti nevoie pentru a le reda stralucirea.
Sursa: Sanatatea de azi, nr. 2(72), februarie 2014.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa