Gandirea care te imbogateste

 
Gandirea care te imbogateste
Unii se nasc saraci si ajung milionari. Altii, de un nivel social satisfacator, ajung sa piarda totul. Banul nu trage la ban, cum se spune, ci la gandul sanatos despre bani.

Ce-ti trebuie pentru a ajunge bogat? Pe scurt, dorinta, credinta si perseverenta. Pe lung, toate acestea plus determinarea de a elimina energiile negative din preajma ta si a-ti fixa tinte clare, de la care sa nu te abati.


Ce-i in mintea oamenilor bogati

T. Harv Eker, autorul volumului Secretele mintii de milionar, e de parere ca fiecare dintre noi poseda o „amprenta financiara”, un mod anume de a se raporta la bani. Aceasta amprenta se contureaza in familie si prinde culoarea dictata de societate: prieteni, colegi, ambient cultural.

Doar ca se formeaza deseori eronat, din cauza prejudecatilor (cum ar fi aceea ca oamenii cinstiti sunt saraci) si pune piedici devenirii noastre financiare. Iata o lista cu zece moduri de a gandi specifice oamenilor prosperi.

Atentie, prin „om bogat” si „om sarac” definim aici mentalitatile specifice, nu raportarea la suma din cont. Poti fi un „om bogat” fara bani multi in cont, cum poti avea mentalitate de „om sarac” chiar daca o duci bine cu banii.
  • Oamenii bogati spun „Eu imi creez viata”, saracii cred ca viata e ceea ce li se intampla. Fatalismul te tine departe de bani.
  • Oamenii bogati joaca pentru a castiga. Saracii joaca doar cu dorinta de a nu pierde.
  • Oamenii bogati se gandesc cum sa faca avere, saracii doar viseaza la averi.
  • Oamenii bogati se concentreaza pe oportunitati, saracii vad doar obstacolele.
  • Oamenii bogati ii admira pe alti oameni bogati. Oamenii saraci resping ideea de bogatie.
  • Oamenii bogati isi cauta parteneri de succes, iar oamenii saraci - parteneri de lamentari.
  • Oamenii bogati cred in autopromovare. Saracii nu suporta sa-si faca reclama, invocand modestia.
  • Oamenii bogati accepta problemele si cauta solutii. Oamenii saraci au pretentia ca totul sa mearga doar bine.
  • Oamenii bogati actioneaza chiar daca le e teama. Pe saraci, temerile ii opresc din actiune.
  • Oamenii bogati sunt continuu dispusi sa invete si sa progreseze. Saracii, odata ajunsi la un nivel de prosperitate, se culca pe-o ureche si refuza progresul.
In toate aceste concluzii si sfaturi, nu este vorba doar despre bani - ei sunt doar o consecinta fireasca a unei gandiri sanatoase, proactive, pozitive, conditia primordiala a succesului pe toate planurile.

Autor: Alina Grozea. Sursa: Sanatatea de azi, nr. 2 (72), februarie 2014. Foto: www.elisabethklein.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa