Ma dor sanii, ce sa fac?

 
Ma dor sanii, ce sa fac?
Fiecare femeie a avut, cel putin o data in viata, o sensibilitate sau o usoara durere la nivelul sanilor. Natura ne pune insa la dispozitie remedii eficiente.

Desi e o problema frecvent intalnita, durerea de sani (numita medical mastodinie) este deseori motiv de ingrijorare pentru multe femei. Durerea de sani poate sa apara ocazional, sa fie prezenta in fiecare luna timp de cateva zile ori sa persiste saptamani in sir.


Ma dor sanii, care sunt cauzele?

Durerea sau senzatia de tensiune la unul ori la ambii sani sunt simptome care deseori le determina pe femei sa se adreseze medicului. Ce poate trada aceasta durere?
  • Daca durerea, sensibilitatea, senzatia de disconfort ori de tensiune sunt prezente la ambii sani, cauzele sunt de regula fluctuatiile hormonale. Alte cauze posibile ale durerilor de sani bilaterale: tratamentul cu unele medicamente, cresterea brusca in greutate, stresul.
  • Durerea aparuta recent si prezenta la un singur san poate trada prezenta unei anomalii - de exemplu, chist, fibroadenom, infectie, maladie fibrochistica, insa toate aceste afectiuni nu inseamna cancer.

Ma dor sanii, ce sa fac? Folositi uleiul esential de palmarosa!

Daca sanii sunt inflamati, va ajuta uleiul esential de palmarosa, care are virtuti de calmare a durerii. Masati-va delicat sanii cu cateva picaturi din acest ulei, pe care il puteti aplica pe piele fie ca atare, fie diluat in putin ulei de masline.


Daca ma dor sanii, ce pot face? Folositi ceaiul diuretic!

Ceaiul cu efecte diuretice permite alinarea durerilor de sani deoarece favorizeaza eliminarea excesului de apa din organism si, implicit, de la nivelul glandelor mamare. Preparati o infuzie dintr-un amestec de cretusca, papadie si cozi de cirese: o lingurita cu amestec la 200 ml de apa clocotita. Este adevarat ca veti face mai multe drumuri la baie, dar cu siguranta veti diminua disconfortul de la nivelul sanilor.


Ma dor sanii si nu stiu ce sa fac. Aplicati pe sani o cataplasma cu varza!

In fiecare seara, aplicati pe sani o cataplasma cu varza. Spalati cateva frunze sub jet de apa, stergeti-le si indepartati nervurile centrale. Folositi-le crude, dupa ce in prealabil le-ati strivit cu un sucitor ca sa lase suc. Sau incalziti-le la aburi ori opariti-le in apa. Puneti 2-3 frunze groase una peste alta si aplicati-le pe sani. Puteti sa acoperiti frunzele cu un prosop. Lasati cataplasma sa actioneze aproximativ o ora.

Autor: Angelica Ciltan. Sursa: Sanatatea de azi, nr. 8 (78), 2014. Foto: www.realitatea.net


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa