5 motive sa bei o bere

 
5 motive sa bei o bere
Vremea va indeamna sa va racoriti din cand in cand cu un pahar de bere spumoasa. Faceti-o, dar cu masura!

Daca nu beti berea cand nu trebuie - pe stomacul gol sau noaptea tarziu, in cantitati prea mari (peste 700 ml zilnic sunt periculosi chiar si pentru un barbat) sau in combinatii nepotrivite, alaturi de alte feluri de alcool - sau daca luati medicamente, atunci are multe beneficii.

Doza recomandata de medici este de 330 ml, pe care ii puteti savura chiar si zilnic! Cea mai buna este berea la sticla inchisa la culoare, neafectata de razele soarelui sau de compusii continuti de metal sau plastic.


1. Berea e plina de nutrienti

Vinul rosu primeste toate laudele pentru calitatile lui, dar berea este si ea foarte nutritiva, daca luam in seama continutul de proteine, vitamina B, calciu, fier si fibre care ajuta la digestie. Plus ca berea este bogata in antioxidanti!


2. Berea reduce riscul de pietre ia rinichi

Spre deosebire de bauturile carbogazoase, care nu au niciun fel de beneficiu, berea scade semnificativ riscul de formare a calculilor renali. E drept ca nu se poate lauda cu un efect hidratant, la fel ca apa, dar, cu toate astea, ajuta la functionarea sistemului urinar.


3. Berea pastreaza inima sanatoasa

Un consum moderat de bere scade cu 30% riscul de infarct si accident vascular datorita continutului de vitamina B6. O bere de doua, trei ori pe saptamana regleaza colesterolul si nici nu afecteaza negativ tensiunea arteriala.


4. Consumand bere si memoria are de castigat

Departe de a ucide neuronii, berea imbunatateste functiile cognitive mai ales in cazul doamnelor.


5. Berea sustine sistemul osos

Vitaminele si mineralele din compozitia berii previn fragilizarea oaselor, reducand riscul de osteoporoza. Densitatea osoasa la nivelul soldurilor si coloanei vertebrale este mai buna la persoanele care consuma zilnic unu sau doua pahare cu bere, arata rezultatul unui studiu.

Autor: Andreea Cohut. Sursa: Sanatatea de azi, nr. 8 (78), 2014. Foto: www.vapetech.com.au


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa