Cum te bronzezi sanatos

 
Cum te bronzezi sanatos
Visati la acel bronz ciocolatiu, uniform si care sa dureze, daca se poate, pana la toamna. Dar cum faceti asta fara ca pielea sa aiba de suferit? Este nevoie de ingrijire inaintea si in timpul expunerii la soare, precum si dupa ce faceti plaja. In continuare iti aratam cum sa te bronzezi sanatos.


Primul pas: hidratarea

Pielea hidratata este supla, neteda si stralucitoare, pe cand cea deshidratata devine terna, uscata si iritata. Ii puteti oferi pielii o hidratare optima in mai putin de o luna. Primul pas: alegeti o crema hidratanta adaptata tipului dvs. de piele - un produs light pentru pielea normala ori mixta sau o crema grasa pentru cea uscata. Intindeti crema pe fata numai dupa ce ati curatat bine tenul cu o lotiune demachianta. Optati pentru o crema hidratanta cu protectie UV.


Exfolierea, etapa necesara

Unul dintre secretele pielii bronzate uniform este exfolierea. Alegeti produsul de gomaj adecvat: fara granulatii si clatire pentru pielea sensibila sau cu granulatii si clatire cu apa calda pentru pielea normala. Apelati la exfoliere de doua ori pe saptamana daca aveti pielea rezistenta si grasa si doar o data la sapte zile daca aveti piele normala. Cu 2-3 saptamani inainte sa mergeti la mare, renuntati la exfoliere, ca sa permiteti pielii sa-si formeze bariera naturala impotriva radiatiilor UV.


La plaja

Ca sa pastrati numai ce este bun din ce va ofera soarele (bronzul perfect) si sa va feriti de riscuri (riduri, pete brune, arsuri solare etc), ar fi bine sa respectati cateva reguli:
  • Expuneti-va treptat la soare: 10-15 minute in prima zi, 30 de minute a doua zi. Evitati expunerea in intervalul 11-17.
  • Aplicati un strat de crema de protectie solara la fiecare doua ore, pe toate suprafata de piele expusa (inclusiv pe ceafa, urechi, pe partea interioara a coapselor etc.) si dupa fiecare baie.
  • Schimbati crema solara in fiecare sezon, fiindca, odata desigilata, se altereaza rapid. Dupa fiecare utilizare, inchideti bine recipientul. Cand iesiti din apa, nu va uscati la soare, ci stergeti-va cu un prosop: razele solare trec prin stropii de apa de pe piele ca printr-o lupa, provocand arsuri.
Autor: Angelica Ciltan. Sursa: Sanatatea de azi, nr. 8 (78), 2014. Foto: www.cosmeticplant.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa