Parul vopsit, culoare intensa chiar si vara

 
Parul vopsit, culoare intensa chiar si vara
Chiar daca soarele arde puternic, nu este imposibil ca parul dvs. sa-si pastreze frumusetea, culoarea vibranta si sanatatea. Conditia este sa-l ingrijiti cu atentie.

Vara, faceti plaja, drumetii, inotati in piscina sau in mare. Numai ca lucrurile frumoase din sezonul estival pot fi necrutatoare cu parul dvs., mai ales daca este vopsit intr-o culoare pretentioasa. Cum il protejati, aflati imediat.


Soarele


Ultravioletele usuca si fragilizeaza podoaba capilara si distrug melanina, pigmentul care o coloreaza.

Parul natural se poate deschide cu o nuanta sub influenta razelor solare, iar cel vopsit devine cu pana la patru tonuri mai deschis.

Cel mai afectat este parul vopsit roscat, care poate ajunge portocaliu sau rosu-capsuna.

Ce faceti. Ca podoaba capilara sa nu se usuce exagerat si sa-si pastreze culoarea vibranta, folositi produse de ingrijire speciale pentru parul vopsit: masca, tratament, balsam, sampon etc. Ori de cate ori este posibil, purtati palarie sau sapca. Nu uitati nici de lotiunile pentru par care ofera protectie UV!


Apa din piscina

Dezinfectantul care ucide bacteriile nedorite din piscina va afecteaza parul. Sub influenta clorului, blondul capata nuante de verde, iar griul devine galben. Nici roscatele sau brunetele nu scapa de efectele nedorite: chimicalele din piscina diminueaza culoarea si matuiesc firul de par.

Ce faceti. Inainte sa intrati in piscina, udati-va parul la dus, ca sa absoarba mai putina apa din piscina. Imediat ce iesiti din piscina, clatiti-l si, daca este posibil, spalati-l cu sampon.


Apa marii

Apa sarata ridica cuticulele (stratul protector al firelor de par), iar parul capata un aspect mat. Daca va udati parul de fiecare data cand intrati in mare, podoaba capilara se decoloreaza.

Ce faceti. Clatiti-va parul cu apa de la dus inainte si dupa ce inotati in mare. Aplicati o masca, fiindca hraneste si hidrateaza parul in profunzime.


Sfaturi utile

  • Optati pentru un sampon pentru parul vopsit: acesta echilibreaza pH-ul fibrei capilare, imblanzeste suvitele rebele, hraneste parul si reinvioreaza culoarea.
  • Spalati-va parul cu blandete, fara sa frecati puternic, ca sa nu indepartati prea mult din vopsea.
  • Evitati placa de intins parul si ondulatorul. Caldura altereaza filmul hidrolipidic, fragilizeaza keratina (proteina din fire) si grabeste eliminarea pigmentilor artificiali. In consecinta, culoarea isi pierde stralucirea si intensitatea.
Autor: Angelica Ciltan. Sursa: Sanatatea de azi, nr. 8 (78), 2014. Foto: www.cosmetiquette.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa