Sportul, o pastila fara contraindicatii

 
Sportul, o pastila fara contraindicatii
Activitatea fizica zilnica ar trebui sa reprezinte singurul tratament pe care omul este obligat sa-l administreze zilnic, toata viata. Inca de la nastere, activitatea fizica este primordiala, de aceasta depinzand dezvoltarea fizica dar si psihica armonioasa.

Chiar daca in unele cazuri, initierea in diversele activitati fizice necesita resurse financiare, exista nenumarate moduri de a face sport pentru sanatate gratuit. Tot ce trebuie sa faci este sa te documentezi si sa-ti prescrii singur/a reteta. GymSport.ro este ghidul tau catre sanatate prin sport, in care poti gasi o multime de planuri de antrenament pentru acasa gratuite.

Indiferent de varsta, conditie fizica, sex sau starea de sanatate, sportul trebuie sa isi faca loc in programul tau, cel putin 30 minute in fiecare zi, conform sfaturilor medicilor. Este dovedit stiintific ca persoanele care practica sport reusesc sa-si realizeze mult mai repede obiectivele pe toate planurile. Persoanele active sunt mai putin stresate, mai sociabile reusesc sa treaca mai repede peste situatiile mai putin placute.

Indiferente de conditia fizica sau problemele de sanatate, miscarea face bine si este foarte indicata. Sportul in aer liber este foarte apreciat pentru oxigenarea creierului. Din acest motiv, este si un bun „medicament” pentru persoanele stresate. Din pacate, acesta poate fi practicat doar in perioadele calde.

Sportul in apa nu are contraindicatii. Poate fi practicat chiar si de persoanele de varsta a 3-a si persoanele cu probleme medicale. Apa atenueaza socul din articulatii si face miscarile mai usoare insa la fel de eficiente. In plus, este si distractiv.

Exista numeroase modalitati de a face sport pentru o viata sanatoasa, chiar si atunci cand timpul liber este limitat. Incearca sa integrezi in activitatea zilnica diverse miscari care sa-ti solicite musculatura. Spre exemplu, mergi pe jos, nu folosi liftul, fa o pauza activa de la munca zilnica, pune pe banda de la casele supermarketurilor cate un produs, astfel vei face mai multa miscare.

Combinat cu o alimentatie corecta, sportul aduce o multime de beneficii si te fereste de problemele medicale. In plus, vei avea un aspect fizic de invidiat.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa