Tratamentul natural al cancerului genital la femei

 
Tratamentul natural al cancerului genital la femei
In medicina naturista, cancerul cu localizare genitala, fie el ovarian, de col uterin sau de alt tip, este tratat dupa aceleasi reguli de baza. In principal, terapiile vizeaza echilibrarea hormonala, marirea imunitatii si, nu in ultimul rand, echilibrarea psiho-emotionala a pacientei.

In ultimul deceniu, cercetarea asupra terapiilor naturale non-invazive a acestor forme de cancer a luat un avant uimitor. A fost vizata atat completarea actiunii si diminuarea efectelor adverse ale tratamentelor clasice (chirurgicale, chimio- si radioterapeutice), cat si gasirea unor alternative, acolo unde medicina clasica s-a dovedit neputincioasa.

Iar in momentul de fata, exista in lume clinici (cum ar fi cele din Mexic sau China) care - conform datelor pe care le pun la dispozitie - au o eficienta uimitoare in tratarea diferitelor forme de cancer genital, chiar si a celor in stadii avansate.

Sa cunoastem in continuare cateva dintre terapiile care s-au dovedit cele mai eficiente in aceasta boala:


Cuprins articol:


Plantele medicinale

  • Volbura (Convolvulus arvensis) - este vorba despre acea buruiana numita popular si rochita randunicii, care creste in orice gradina sau cultura agricola de la noi. Ea a intrat in atentia cercetatorilor, dupa ce o pacienta din Statele Unite, cu un cancer ovarian foarte avansat si considerat netratabil, a cunoscut o remisie completa dupa o cura de un an si jumatate cu aceasta planta. Uimiti de rezultat, cercetatorii au studiat vreme de patru ani aceasta planta, care nu parea sa atace celulele maligne si nici sa stimuleze spectaculos imunitatea. In final, s-a constatat ca volbura este unul din cele mai puternice inhibitoare ale angiogenezei tumorilor cunoscute. Cu alte cuvinte, ea opreste vascularizarea tumorii, impiedicand astfel hranirea acesteia, infometand-o si favorizand intrarea sa in remisie. Se administreaza sub forma de pulbere (obtinuta prin rasnirea partilor aeriene uscate), cate o lingurita, de doua ori pe zi.
  • Semintele de in (Linum usitatissimum) - sunt revelatia ultimilor ani in tratarea diferitelor forme de cancer hormono-dependente. Se consuma maceratul obtinut astfel: intr-un pahar de apa se pun seara 2-3 lingurite de seminte de in si se lasa la temperatura camerei toata noaptea, iar dimineata se consuma preparatul rezultat, cu tot cu semintele inmuiate. Administrarea semintelor de in incetineste evolutia cancerului, previne metastazele, iar actiunea lor este foarte bine completata prin planta de care vom vorbi in continuare.
  • Cretisoara (Alchemilla vulgaris) - se consuma partile aeriene inflorite, sub forma de pulbere, din care se administreaza cate o lingurita, de trei ori pe zi. Aceasta planta este printre cele mai puternice reglatoare hormonale din flora mondiala si, in plus, este si un foarte bun antitumoral. Cretisoara este foarte utila si dupa interventiile chirurgicale, deoarece accelereaza procesele de cicatrizare, dar si in formele de cancer genital insotite de hemoragii, datorita efectelor sale astringente si antihemoragice. De regula, se administreaza in tandem cu volbura si/sau cu semintele de in, efectele lor completandu-se.
  • Sofranul de India (Curcuma longa) si ciuperca tibetana (Cordyceps sinensis) - cele doua remedii sunt considerate campioane in lupta cu tumorile maligne, indiferent de localizare si de tipul lor. Ele sunt foarte eficiente in tandem, deoarece efectele lor se potenteaza reciproc, prin similitudine: ambele stopeaza proliferarea tumorilor, impiedica metastazarea lor si, in multe cazuri, determina intrarea lor in remisie. Au un puternic efect antioxidant si imunostimulent, fiind recomandate inclusiv in chimio- si radioterapie, pentru diminuarea efectelor adverse si pentru cresterea eficientei terapeutice. Se tin cure de 24 de saptamani, timp in care se administreaza cate 1200 de miligrame de extract de ciuperca tibetana si aceeasi cantitate de sofran de India, zilnic.

Doua remedii externe

  • Spalaturi cu coada-soricelului si rostopasca (Chelidonium majus) - in timpul sezonului cald, se folosesc partile aeriene verzi ale celor doua plante. Se recolteaza o mana de tulpini de coada-soricelului si 2-3 fire de rostopasca, care se pun intr-un blender, se adauga trei sferturi (150 ml) de pahar de apa si se mixeaza vreme de un minut. Dupa mixare, se filtreaza amestecul, iar lichidul obtinut, verde la culoare, se pune in irigator si se introduce in vagin, unde va fi tinut vreme de 15 minute (pentru aceasta, bazinul pacientei va fi tinut usor mai ridicat decat abdomenul). Tratamentul se face macar o data la doua zile. Are efect antitumoral direct, ajuta la cicatrizarea eventualelor leziuni de la nivelul aparatului genital, previne proliferarea tumorilor si stimuleaza intrarea lor in remisie.
  • Spalaturi cu tataneasa (Symphytum officinale) - se aplica mai ales atunci cand nu avem la dispozitie cele doua plante mentionate anterior, in stare proaspata. Radacina de tataneasa folosita sub forma de decoct combinat are efecte antitumorale si antiinflamatoare, fiind pe cat de blanda ca actiune locala, pe atat de puternica din punct de vedere terapeutic. Se fac irigatii cu preparatul obtinut astfel: doua lingurite de pulbere de tataneasa se lasa la macerat in jumatate de pahar de apa, de seara pana dimineata, cand se filtreaza; maceratul obtinut se pune deoparte, iar planta ramasa se fierbe 3-5 minute in alta jumatate de pahar de apa, apoi se lasa sa se raceasca. In final se combina maceratul cu decoctul, iar preparatul se introduce in irigator, cu care se face o irigatie in modul descris anterior.

Zeolitul silicic

Este extrem de util in detoxifierea organismului, care e un demers de prima importanta in tratamentul bolii canceroase. Zeolitii sunt minerale naturale care au o structura de canale foarte fine, microscopice, in care sunt retinute metalele grele si toxice, precum si alte otravuri cu care intram in contact, cum ar fi: pesticidele, anumiti poluanti din apa si aer, unii xenoestrogeni etc.

Eliminarea, cu ajutorul zeolitului, a acestor toxine din corp ajuta la restabilirea rapida a imunitatii, contribuie la stoparea proliferarii celulelor maligne, ajuta anumite organe foarte solicitate in cazul cancerului, cum ar fi ficatul sau rinichii, sa functioneze normal. O eficienta deosebita o au zeolitii cu un grad foarte fin de macinare (de ordinul micronilor), care au o capacitate de absorbtie foarte mare si, in plus, traverseaza membranele tubului digestiv, actionand in profunzimea organismului.

Apoi, studiile au aratat ca asa-numitii „zeoliti silicici”, cu un continut scazut de aluminiu si cu unul ridicat de siliciu (raportul intre cele doua trebuie sa fie de peste 1:7), au efectele detoxifiante cele mai puternice. Contra cancerului, se tin cure de cate 3 luni, timp in care se administreaza zilnic cate 1,5-3 grame de zeolit silicic micronizat. Dupa cura de 3 luni, se face o pauza de 1-2 saptamani, apoi administrarea se reia.


Sapte reguli de alimentatie

Dieta are un rol decisiv in reusita tratamentului afectiunilor canceroase, care, in proportie de 90%, apar la persoanele cu o alimentatie nesanatoasa. Iata cateva indemnuri pentru corectarea alimentatiei:
  1. Renuntati la faina alba si la zahar - consumul acestora conduce la variatii mari ale glicemiei, care la randul lor perturba echilibrul hormonal si fac sa apara si sa progreseze rapid cancerul ovarian sau de col uterin. Studii de ultima ora arata ca un consum de zahar si cereale rafinate este la fel de periculos ca fumatul, din punctul de vedere al incidentei bolii canceroase.
  2. Cat mai multe alimente portocalii - ne referim aici la morcovi, caise, piersici, ardei, pepene galben, dovleac. Culoarea lor este data, pe langa vitamina A, de alti cativa pigmenti cu actiune antitumorala foarte puternica, cum ar fi zeaxantina, luteina, care au o eficienta deosebit de puternica in cazul cancerului genital si de san.
  3. Reduceti la minimum proteinele din carne - daca nu puteti renunta de tot la carne, atunci consumati-o doar o data pe saptamana si doar pe cea de la pasari crescute in curte sau de peste salbatic (nu de crescatorie). Animalele din fermele de tip industrial sunt crescute cu furaje concentrate, care contin hormoni de crestere foarte puternici, ce conduc la aparitia si dezvoltarea a diferite forme de cancer. Iar persoanele care deja au consumat multa carne trebuie, in mod special, sa consume, pentru detoxifiere, multe fibre alimentare, despre care vom vorbi in continuare.
  4. Asigurati-va doza zilnica de fibre - sunt acele substante nedigerabile din alimente, care, desi nu se asimileaza, sunt foarte importante pentru sanatate. Ele imbunatatesc tranzitul intestinal, retin toxinele, regleaza glicemia, colesterolul si unele procese hormonale. Cele mai la indemana surse de fibre sunt: cerealele integrale (grau, orz, ovaz), anumite fructe (capsuni, zmeura, mere, prune, gutui, pere), radacinoasele (morcov, patrunjel, telina), salata verde.
  5. Consumati grasimi nesaturate - obtinute din semintele neprajite si din uleiurile presate la rece. Mai ales in cancerul ovarian, de col uterin sau la san, aceste grasimi sunt un adevarat medicament, ajutand la incetinirea si chiar la stoparea evolutiei bolii. Se recomanda in mod special uleiul extravirgin de masline, de in sau floarea soarelui, dar si seminte neprajite, cum ar fi cele de dovleac, floarea-soarelui, miezul de nuca, alunele de padure.
  6. Eliminati complet E-urile toxice - ne referim la sumedenia de coloranti, indulcitori, conservanti, amelioratori de gust si aromatizanti sintetici omniprezenti in alimentele industrializate si preambalate. Mancarea va fi in proportie de 100% preparata in casa, din ingrediente pe cat posibil provenite din agricultura taraneasca sau certificata bio.
  7. Cat mai mult verde - expertii din clinicile specializate in tratamentul natural al cancerului spun ca o alimentatie care contine in proportie de peste 80% zarzavaturi, salate si legume crude mareste cu 50% sansele de vindecare a cancerului. Cele mai puternice sunt vegetalele foarte bogate in clorofila, adica urzicile, spanacul, salata verde, broccoli, patrunjelul si telina verde, leusteanul, mararul, diversele salate salbatice (frunze de papadie, untisor, nasturei etc.). Clorofila si alte substante asociate ei, din aceste vegetale, sunt agenti de detoxifiere, de reglaj hormonal si imunitar exceptionali, catalizand procesele de vindecare ale acestei maladii.

Vindecarea emotionala

Psihologia moderna demonstreaza ca vindecarea fizica a cancerului trebuie sa fie intotdeauna insotita si sustinuta de constientizarea si rezolvarea unor traume si suferinte emotionale, adanc ascunse in fiecare pacient. Inainte de a vorbi despre aceasta latura extrem de delicata si subtila, a traumelor psihologice, trebuie avute in vedere doua necesitati simple si foarte concrete:
  • Odihna - este indispensabila pentru echilibrarea emotionala, fiind prima masura care trebuie luata in cazul depistarii cancerului, chiar inainte de a ne schimba alimentatia sau a lua anumite tratamente. Somnul trebuie sa fie mereu in cantitati suficiente si la ore potrivite (culcarea nu trebuie sa fie, de exemplu, dupa ora 23), dar nu este suficient. El trebuie completat in timpul zilei cu reprize de macar cateva minute de relaxare fizica si psihica.
  • Prezenta in tot ce facem - pacientele bolnave de cancer trebuie sa-si tina atentia angrenata in tot ce fac, sa-si prepare singure hrana sanatoasa, sa-si faca aplicatiile externe, sa-si ia cu consecventa tratamentul fitoterapic si, acolo unde este cazul, sa si-l pregateasca. Seara, cand mintea este tentata sa faca scenarii horror si angoasele se exacerbeaza, trebuie facut programul cel mai strict, compus din exercitii fizice usoare, lecturarea unor carti sau vizionarea unor filme documentare din sfera vindecarii, a transformarii personale sau a spiritualitatii. Fiecare minut trebuie sa fie umplut cu ceva util, asa incat mintea sa fie hranita cu optimism, cu actiune, fara sa lase timp stresului bolii, spaimelor si regretelor sa prolifereze. Apoi, studiile facute de specialisti in medicina psihosomatica au aratat ca in peste 90% din cazurile de cancer bolnavii prezinta anumite traume emotionale, anumite reprimari extrem de puternice ale unor emotii. In cazul cancerului genital, de cele mai multe ori, traumele tin de viata erotica sau relationala, fiind vorba mai ales de repulsii, sentimente de vinovatie sau de frustrare. Din fericire, persoanele care ajung sa-si constientizeze si sa-si vindece aceste rani emotionale au sanse mult mai mari de vindecare, raspunzand foarte bine la tratamentele aplicate sau intrand chiar in remisii spontane, fara interventii exterioare. Constientizarea acestor emotii se face cel mai bine cu ajutorul unui specialist. Dar, daca nu vreti sau nu puteti ajunge la el, atunci experimentati urmatoarele atitudini, care va vor ajuta enorm...
  • Ascultati-va corpul - pastrati-va in fiecare zi 10 minute in care sa va reculegeti intr-o tacere totala. In acest interval, puneti o mana pe zona abdominala inferioara si, alungand orice alt gand, ascultati-va organismul, zona bolnava, simtiti-o. Nu se pune problema sa fabulati, sa va imaginati care ar fi cauza care a dus la imbolnavire, ci doar sa simtiti cu calm ce va spune organismul. Dupa aceasta ascultare, care va dura maximum trei minute, imaginati-va ca o energie alba, foarte curata, izvoraste din palma si inunda, lumineaza zona bolnava, alinand-o si vindecand-o.
  • Adoptati smerenia - incercati, in primul rand, sa va acceptati boala ca pe o lectie de viata. Renuntati la lamentari, la sentimentele de revolta sau rusine si in niciun caz nu va plangeti de mila, considerandu-va in mod eronat o victima a celorlalti sau a vreunui destin nedrept. Sfintii crestini spuneau ca doua lucruri pot intoarce foarte rapid omul spre propriul suflet si spre Dumnezeu, conducandu-l catre intelepciune sau chiar catre sfintenie: pustnicia si boala. Dar - se mai spunea - cea de-a doua, adica boala, este chiar mai puternica decat pustnicia. Si, pentru a intelege acest principiu de viata in profunzimea lui, practicati cat mai des rugaciunea.
  • Rugaciunea - chiar si atunci cand nimic nu pare a merge, ea singura ne poate salva complet, ne poate vindeca trupeste si sufleteste. Urmariti ca zilnic sa va rugati in tacere, dupa aceea lasandu-va mintea sa taca si ascultand, in suflet, raspunsul la rugaciune. Daca simtiti ca v-ati pierdut credinta, rugati-va sa o recapatati. Daca simtiti ca mintea si sufletul nu va asculta si nu vor sa participe la rugaciune, atunci faceti o scurta plimbare in natura, apoi reluati rugaciunea. Cand nu va puteti concentra sa vorbiti cu Dumnezeu in tacere, atunci spuneti rugaciunea cu voce tare sau solicitati pe cineva drag sa se roage cu dumneavoastra. Nu uitati insa ca fiecare rugaciune sa fie reala, sa va adresati lui Dumnezeu ca unei prezente concrete, careia ii vorbiti cu sinceritate, pentru ca este singurul care poate asculta, intelege si alina complet orice suferinta, orice boala, readucand pe deplin pacea.
Autor: Ilie Tudor. Bibliografie: As verde, nr. 119, iunie 2014. Foto: www.womensdiseases.net


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa