Remedii naturiste impotriva pistruilor

 
Remedii naturiste impotriva pistruilor

Cuprins articol:


Cu lamaie

Stoarceti o lamaie pe zona cu probleme de doua ori pe zi si lasati zeama sa actioneze timp de 10-15 minute pana cand pistruii dispar usor. Spalati-va bine pe fata inainte de a intra in contact cu razele solare si folositi crema de protectie.


Cu suc de papadie

Pentru a obtine sucul, pisati flori si tulpini de papadie si amestecati-l cu aceeasi cantitate de suc de lamaie si miere, la care adaugati argila verde, pana obtineti o pasta moale. Aplicati pasta pe fata curata si indepartati-o prin frictionare cu degetele umede, iar ce ramane spalati cu apa calduta. Masca poate fi aplicata de 3-4 ori pe saptamana.


Cu smantana si iaurt

Ungeti zonele cu smantana si lasati-o asa cel putin 20 de minute. Ulterior, nu va spalati cu sapun, ci indepartati-o usor, cu un servetel umed sau cu un tampon imbibat in ceai de patrunjel, dupa care aplicati o crema hidratanta. O alta metoda de a scapa de pistrui este de a va spala fata sau demachia cu iaurt.


Cu miere de albine

Mierea de albine se incalzeste putin, se amesteca cu o mica cantitate de germeni de grau si se aplica pe fata prin tamponare cu degetele. Mierea se indeparteaza cu apa calduta, dupa care fata se clateste cu apa rece.


Cu infuzie de frunze de patrunjel

Turnati o cana de apa clocotita peste trei lingurite de frunze uscate de patrunjel sau o legatura de frunze proaspete taiate marunt. Dupa 30 de minute strecurati solutia obtinuta si aplicati-o pe fata seara, lasand-o peste noapte. Dimineata spalati tenul cu apa calduta.


Cu castravete

Sucul obtinut de la un castravete se intinde pe fata si se lasa sa se usuce. O alta metoda este sa tamponati de doua-trei ori pe zi cu o lotiune preparata din lapte dulce si castravete. Taiati castravetele rondele si acoperiti-l cu lapte proaspat, nefiert si lasati la macerat cateva ore, la rece. Dupa care folositi solutia obtinuta.


Cu ceapa

Puteti aplica direct pe fata sucul unei cepe mari, sau sa-l amestecati cu ulei de masline, sau cu ulei de porumb. Preparatul se aplica de cateva ori pe zi, pe zonele cu pistrui. Acest tratament, urmat o perioada mai lunga, duce la reducerea vizibila a pistruilor.


Cu morcov

Se prepara o masca cu morcov ras pentru tenul afectat de pistrui. Si sucul de morcovi are efect impotriva pistruilor, care se poate aplica pe fata prin tamponare.


Cu fragi

Cu fragi zdrobiti amestecati un albus de ou batut bine (pentru tenul gras) sau cu smantana (pentru tenul uscat). Intindeti amestecul pe fata si lasati-l timp de 15-20 de minute, dupa care curatati tenul cu apa. Efectul este de decolorare a pistruilor.


Cu lapte acru

Amestecati un sfert de pahar de lapte acru, o lingura cu faina de ovaz si jumatate de lingurita de hrean ras pana cand obtineti o pasta omogena. Pasta aplicati-o pe suprafata cu pistrui si lasati-o sa actioneze 20 de minute, dupa care indepartati-o.


Cu drojdie

Pentru indepartarea pistruilor sunt foarte eficiente si mastile cu drojdie de bere amestecata cu apa oxigenata, albusul de ou amestecat cu zeama de lamaie, masca de iaurt sau laptele acidofil.


Cu hrean

Puneti intr-o sticla de 500 ml un pahar de radacina rasa de hrean. Adaugati 250 ml de otet si lasati cinci zile la macerat, timp in care agitati sticla zilnic. Dupa macerare strecurati solutia, iar cu zeama ramasa se ung zonele cu pistrui sau pete.


Cu ciubotica-cucului

Adaugati o cana de apa peste o lingura de frunze si radacini de ciubotica-cucului. Fierbeti amestecul la foc mic timp de cinci minute. Cu lichidul obtinut ungeti fata de cateva ori pe zi. Acest tratament este recomandat si pentru petele pigmentare.


Cu leustean

Peste o lingura de radacina si frunze de leustean pisate turnati o cana de apa fierbinte si lasati la infuzat timp de o ora. Apoi, fierbeti amestecul timp de zece minute. Cu amestecul obtinut stergeti zonele cu pistrui de doua ori pe zi, timp de doua saptamani.


Suplimentati tratamentul contra pistruilor cu o alimentatie bogata in cruditati si fructe proaspete si cu cantitati mare de vitamina C si PP.


Foto: hdcoolwallpaper.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa