Dietele postpartum

 
Dietele postpartum
Nu conteaza cat de echilibrat este regimul alimentar, femeile tot acumuleaza destule kilograme in plus in timpul unei sarcini. Oricat de incantate ar fi noile mamici si preocupate de a-si asuma noul rol, exista o dorinta, de fiecare data cand se uita in oglinda, sa isi redobandeasca silueta de dinainte.

Stim cu totii ca nu este un lucru tocmai imposibil. Cate celebritati nu apar la televizor aratand impecabil la putin timp dupa ce au nascut? Nu este cazul totusi ca o tanara mama sa inceapa deja o dieta. Organismul femeii are nevoie de timp sa-si revina, de aceea este recomandat ca acesta sa nu fie lipsit de substante nutritive pentru cel putin o luna dupa nastere, chiar mai mult in cazul unei cezariene. Dupa ce se restabileste corpul, abia atunci putem vorbi de planuri de dieta.

Primul lucru pe care ar trebui sa-l aveti in vedere este consumul de proteine. Alegeti sa le consumati mai degraba din legume sau oua decat din carne. Evitati, de asemenea, mancarea prajita in favoarea gratarului sau a felurilor preparate la cuptor. Pentru femeile care alapteaza, aveti nevoie de o cantitate suplimentara de vitamine, deci aliati-va cu fructele si legumele. Mancarurile bogate in Omega-3 nu numai ca sunt bune pentru recuperarea organismului, dar au un continut caloric mai scazut si sunt satioase. Iaurtul si laptele sunt esentiale; aveti nevoie de mult calciu in aceasta perioada.

Vorbind de starea de sanatate, este bine sa reevaluati optiunea activitatilor sportive. In primele 2-3 luni dupa nastere, exercitiile usoare, organizate in sesiuni scurte (apoi din ce in ce mai lungi) sunt cele mai indicate. Daca nu ai facut pana acum yoga, afla ca aceasta poate fi un real ajutor. Un set de exercitii special adaptat pentru femeile care au trecut printr-o sarcina ar putea fi pregatit de antrenorul dumneavoastra. Amintiti-va totusi sa cresteti intensitatea si durata exercitiilor treptat si sa fiti cat mai indulgenta in prima luna.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa