Noutati medicale - ianuarie 2015

 
Noutati medicale - ianuarie 2015

Activitatile de binefacere alunga batranetea

Cercetatorii de la Centrul de Geriatrie de pe langa Universitatea din Toronto (Canada) au efectuat o ancheta pentru a evalua impactul actiunilor de binefacere asupra persoanelor de peste 50 de ani.

Rezultatul: participarea, de cel putin 2-3 ori pe saptamana, la activitati caritabile organizate de biserici sau de societati de binefacere reduce considerabil simptomele depresiei, declinul functional, aduce o sanatate generala mai buna si o longevitate mai mare. Activitatile colective cresc si stima de sine a oamenilor batrani.


5 portii de fructe si legume pe zi sunt de-ajuns!

Cinci portii de fructe si legume pe zi sunt suficiente pentru a ne asigura sanatatea. Un studiu realizat in Statele Unite arata ca fiecare portie de fructe sau legume, in cantitate de 100 de grame, reduce riscul de deces cu 10%, indiferent de bolile care il provoaca. O cantitate mai mare de verzituri nu duce la rezultate mai bune.


Aveti temperatura? Renuntati la masaj!

Masajul poate sa provoace o crestere a temperaturii. Uneori, el favorizeaza si deplasarea infectiei intr-o alta zona a corpului. Febra indica faptul ca organismul lupta cu o infectie. Este important sa lasati corpul sa-si faca treaba.


Bauturile energizante sunt toxice pentru copii

Conform unui studiu american, din cauza continutului lor crescut in cofeina, bauturile energizante sunt periculoase pentru copii. De exemplu: o cutie de 500 ml de bautura Monster Energy contine 160 mg de cofeina; o cutie de 250 ml de Red Bull contine 80 de mg. Ori, nivelul considerat drept toxic pentru un copil sub 12 ani este de 2,5 mg la kilogram. Astfel, un copil de 10 ani (32 de kilograme) s-ar putea intoxica cu cofeina, dupa ce a baut 80 de ml, iar un copil de 12 ani (40 de kg), dupa ce a inghitit 100 mg. Efectele negative sunt: tulburari cardiovasculare, psiho-comportamentale si neurologice.


Iarna, creste pericolul de infarct

In anotimpul rece creste riscul infarctului si al atacului cerebral. De vina, printre altele, este hipertensiunea. Pe ger, vasele de sange se strang, ca sa nu piarda prea multa caldura. Urmarea este cresterea tensiunii. De aceea, pacientii cu tensiune sunt sfatuiti sa se supuna iarna unor controale cardiace regulate, mai ales ca pe frig apare tentatia de a sta mai mult in casa si de a manca feluri bogate in calorii. In afara consultului medical, nu va lipsiti niciodata de ceaiul, tinctura sau pastilele de paducel.


Alaptatul, obligatoriu doi ani!

In cadrul unei legi privind drepturile copiilor, in Emiratele Arabe Unite li se impune mamelor sa-si alapteze copiii pana la varsta de doi ani. O obligatie remunerata de stat.


Magneziul potoleste migrenele

Durata, intensitatea si frecventa migrenelor pot fi mult atenuate prin administrarea de magneziu, informeaza revista Ärzte Zeitung. Se recomanda o doza de 600 mg pe zi. Important: magneziul trebuie luat seara, ca sa fie mai bine prelucrat de corp.


Calmati tusea rapid!

Tusea este o reactie de aparare a organismului ce apare frecvent in caz de infectii si viroze respiratorii. Imunotus este raspunsul corect in tusea iritativa si productiva! Lipsite de reactii adverse, produsele din gama Imunotus se gasesc sub forma de capsule, sirop sau plicuri, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Ingredientele active (cimbru, vitamina C, fructe de soc) actioneaza asupra intensitatii si duratei tusei, au efect imunostimulator si antiviral/antibacterian.


Mergeti la medic din vreme!

In urma cresterii ingrijoratoare a numarului de romani diagnosticati cu boli grave care ar putea fi prevenite, specialistii Centrului de Medicina Integrativa Secom® subliniaza importanta monitorizarii sanatatii. In Romania, 46% din cancere sunt descoperite prea tarziu, numarul romanilor cu afectiuni psihice a crescut cu 25% in ultimii ani, iar din cauza diagnosticarii tarzii a bolilor de ficat, prevalenta cirozei hepatice atinge cote ingrijoratoare.


Scapati de ochelari!

ScapaDeOchelari, divizie a clinicii de oftalmologie Ama Optimex, a adus in Romania sistemul femtolaser VisuMax® - Cari Zeiss Meditec, cel mai precis laser din lume, care permite corectarea dioptriilor printr-o interventie minim invaziva, intr-o singura procedura si corectarea dioptriilor mari, imposibil de corectat pana acum cu ajutorul laserului. (www.scapadeochelari.ro)

Foto: kidz.garbo.ro



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa