Slabirea din punct de vedere al sanatatii

 
Slabirea din punct de vedere al sanatatii
Nu este niciun secret in faptul ca majoritatea oamenilor contemporani cu noi prefera un corp cat mai suplu, cu un procent cat mai mic de grasime. Din pacate, de la preferinta pana la rezultat este o cale lunga, fapt ce a dus la o dezvoltare a unei adevarate industrii a slabitului. Pastile, ceaiuri, diete prin infometare si diverse retete minune, toate par a avea efect, insa este un efect de bumerang, care se intoarce cu probleme de sanatate si cu noi probleme ce tin de greutate.

Este adevarat, o slabire rapida suna tentant, insa niciodata cea mai scurta cale este si cea mai buna. Astfel, daca iti doresti cu adevarat sa slabesti, trebuie sa o faci in mod sanatos si sa faci fiecare pas cu gandul la intreaga viata pe care urmeaza sa o traiesti.


Cum faci sa slabesti in mod sanatos?

Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand vrei sa slabesti este sa mergi la medic. Acesta iti poate calcula indicele de masa corporala (afla ce este acesta) si iti poate spune cu exactitate care sunt problemele de sanatate pe care le ai, ce anume trebuie sa eviti si ce anume trebuie sa consumi. Indicele de masa corporala poate sa fie aflat si fara a merge la doctor, insa o multime de alte detalii sunt obtinute doar prin vizita acestuia.

Dupa ce ai aflat detaliile despre corpul tau, este timpul sa te apuci de slabit. Uita de toate dietele minune, de pastilele de slabit si de secretele care iti promit un corp suplu in doar cateva zile. Singurul mod in care poti obtine corpul pe care ti-l doresti este prin munca, iar aceasta munca este reprezentata de doua actiuni: alimentatie sanatoasa si sport.

Daca vrei cu adevarat sa slabesti, incearca sa mananci mai putin, insa nu te infometa. Renunta la tot ceea ce inseamna dulciuri, alcool, sucuri acidulate, prajeli si grasimi si pune-ti la punct modul in care te alimentezi. Este bine sa iti faci un program strict de alimentatie si sa nu sari peste niciuna din mesele principale ale zilei. De asemenea, este indicat sa te hidratezi cat mai bine si sa mananci cat mai incet.

In ceea ce priveste sportul, simple modificari ale rutinei zilnice, cum ar fi mersul pe jos la munca sau urcatul pe scari pot sa faca minuni. Asadar, slabirea sanatoasa este simpla, dar in acelasi timp grea. Tot ce trebuie sa faci este sa mananci sanatos si sa faci sport.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa