Gandurile care vindeca - Sanatatea porneste din cap

 
Gandurile care vindeca - Sanatatea porneste din cap
Oamenii au in ei o capacitate de vindecare infinita, care le stapaneste toate functiile corpului. Asa au fost facuti de Dumnezeu. „Eu sunt Domnul, doctorul tau”, se spune in Biblie. Este un drept divin, al nostru, sa fim vitali, puternici si dinamici. Totul este sa cunoastem pasii pe care trebuie sa ii facem, ca sa avem o sanatate deplina.

O zicala veche spune: „Cum gandesti cu inima ta, asa esti”. Prin inima se intelege aici subconstientul, forta care zace in noi, adesea nefolosita. Gandurile, convingerile, opiniile pe care ni le implantam in subconstient vor deveni vizibile si active in corpul nostru, in profesie, precum si in toate celelalte domenii ale vietii.






Felul in care gandim de-a lungul unei zile ne influenteaza sanatatea. Daca ne vom indrepta gandurile spre lucruri frumoase, spre implinire si vitalitate, vom trai un sentiment de plenitudine totala. Daca, in schimb, vom nutri ganduri legate de griji, de teama, de ura, gelozie si abandon, ne vom imbolnavi sufletul si, odata cu el si trupul, si ne va merge, in toate, rau.

Sanatatea porneste din cap. Suntem ceea ce gandim ca suntem.

Va recomandam sa cititi si: De unde vin cosmarurile?

Unul din marii reprezentanti ai gandirii pozitive, psihologul si psihiatrul american dr. Joseph Murphy, ale carui lucrari s-au tiparit in milioane de exemplare, da in privinta aceasta un exemplu concludent. Odata, la cabinetul sau a venit un tanar bancher, extrem de agitat si nervos, in mod vizibil, era bolnav sufleteste si fizic. Intrebat cum poate fi ajutat, barbatul a raspuns ca s-a infectat cu virusul asiatic si viata lui a devenit un infern. Dr. Joseph Murphy i-a prescris o reteta, garantandu-i ca, daca o va respecta in litera ei, se va face repede sanatos.

Reteta suna asa: „Sunt puternic, plin de forta, iubire si armonie. Sunt energic, dinamic, bucuros si fericit”. Vindecarea era garantata, cu conditia ca textul sa fie rostit de cinci ori pe zi, vreme de cinci minute, cu deplina convingere ca ceea ce afirma este adevarat: „Sunt puternic, plin de forta, iubire si armonie...”.

Dupa circa o saptamana, pacientul l-a sunat pe dr. Murphy la telefon, spunandu-i: „Medicina gandurilor pozitive, pe care mi-ati prescris-o, a facut minuni. Ma simt extraordinar! De-acum inainte, voi fi atent, precum ogarul asupra vanatului, ca nu cumva din minte si gura sa-mi scape vreun cuvant negativ, atunci cand e vorba de viata mea”. Omul a fost vindecat (tot cum scrie in Biblie) de credinta lui. A crezut in ceea ce face, in edificarea noii lui stari de bine si a reusit.

Gandirea pozitiva este o reprezentare si un stil de viata care ne ajuta sa fim fericiti, zi de zi. Cine gandeste „de bine” isi influenteaza destinul, exulta de bucurie, energie si creativitate. Incercati si dumneavoastra reteta lui Joseph Murphy.


Autor: Dina Bran. Bibliografie: AS verde, nr. 127, martie 2015. Foto: adevarul.ro






Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa