Igiena cainilor - sfaturi practice

 
Articol despre igiena cainilor
Pesticidele utilizate impotriva parazitilor cainilor si pisicilor contin, adeseori, produse chimice puternice. Colierele antipurici, de pilda, degaja vapori toxici pe care ii inhaleaza atat omul, cat si animalul. Rezultat: voma, letargie, diaree, pierderea apetitului, iritatii cutanate. Solutia: folositi produse naturale preparate in casa.


Puricii:

  • Colier anti-purici. Cumparati o banda din fetru pentru pus la gatul animalelor (se gaseste la magazinele specializate) sau confectionati-o acasa, apoi inmuiati-o o noapte in ulei de usturoi. (Cativa catei pisati se lasa la macerat in untdelemn.) Lasati colierul sa se usuce, apoi puneti-l la gatul animalului dumneavoastra. Efectul anti-purici dureaza patru saptamani, dupa care banda trebuie din nou imbibata.
  • Perii anti-purici. Exista perii anti-purici cu dinti fini si desi. Ele permit eliminarea puricilor adulti, dar si excrementele lor si resturile de sange fixate in blana, din care se alimenteaza larvele. Inmuiati peria in apa cu clabuci de sapun, ori de cate ori o treceti prin blana, apoi aruncati-o in WC.
  • Puneti zilnic in mancarea animalelor o gelula de usturoi (se gaseste la farmacii) pentru a le apara de purici si tenie.
  • Puneti zilnic o lingurita de otet de mere in apa de baut.
  • Pentru a elimina puricii din cosul animalelor, spalati-l regulat.
  • Aspirati regulat locul in care doarme animalul dumneavoastra, pentru a indeparta ouale de purici si a impiedica o noua infestare.



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa