Ce este CrossFit?

 
Ce este CrossFit?
Ce este CrossFit? CrossFit are o istorie de peste 15 ani si a luat nastere in California. Fondatorul, Greg Glassman, fost gimnast olimpic, a ajuns la o formula ce implica combinarea in antrenamente a celor mai eficiente exercitii cu greutatea corpului, exercitii cu ridicare de greutati si tehnici olimpice, ce-si propune sa dezvolte si sa imbunatateasca toate cele zece aptitudini kinetice (rezistenta, forta, flexibilitatea, puterea, viteza, coordonarea, agilitatea, echilibrul, precizia).

CrossFit este un sistem de antrenament conceput sa promoveze atat conditia fizica locala, cat si cea generala. Sistemul combina o varietate foarte mare de exercitii, pentru a se adresa tuturor aspectelor care tin de conditia fizica si a aduce echilibru intregului corp.


In ce consta antrenamentul?

Cei care vor sa practice un astfel de antrenament trebuie sa aiba un minim de conditie fizica si dispunere la efort, CrossFit nefiind o disciplina dedicata incepatorilor in materie de fitness.

Practicarea CrossFitului implica alergat, ramat, sarituri sau urcatul pe franghie, ridicatul si mutatul de obiecte mari, inclusiv tarare de obiecte pe distante mari, exercitii de powerlifting si executarea de ridicari olimpice.

O parte a antrenamentului consta in folosirea de greutati la liber, inele de gimnastica, bare de tractiuni si o varietate mare de exercitii facute cu greutatea propriului corp.


Care sunt avantajele programului CrossFit?

Acest antrenament complex va ajuta sa va transformati corpul, sa slabiti si sa va imbunatatiti rezistenta. Exercitiile ajuta la cresterea eficientei sistemului respirator si cardiovascular, va da posibilitatea sa va demonstrati agilitatea si rezistenta, sa le imbunatatiti prin exercitii variate, motivante si interesante. Obtineti forta si tonifierea muschilor, flexibilitatea miscarilor, coordonare si viteza.


Unde facem CrossFit?

Exercitiile se pot face acasa, in aer liber sau la o sala de gimnastica. Programul cuprinde exercitii pentru persoane de toate varstele, care au conditii fizice diferite. De asemenea, antrenamentul poate fi special pentru sportivii profesionisti sau pentru cei care au nevoie de o conditie fizica mare.

Atentie! O persoana fara o pregatire fizica adecvata si fara cunostinte tehnice privind anumite procedee isi risca sanatatea daca se antreneaza intr-un astfel de sistem de crossfit!

Expert: Elvin Marinescu. Foto: fitnesspainfree.com



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa