Trateaza anemia natural!

 
Trateaza anemia natural!
Va simtiti in permanenta obositi, desi nu ati depus un efort deosebit, nici fizic, nici intelectual, va este somn mai tot timpul, nu prea aveti pofta de mancare si sunteti cam palizi? Este foarte posibil sa suferiti de anemie, o neplacere care ne cam da tarcoale, mai ales in post.

Un plus de energie si vitalitate nu v-ar strica, nu-i asa? Dupa sezonul rece, cand organismul este devitaminizat si demineralizat, o cura cu germeni de cereale ar fi o solutie ieftina si eficienta pentru a va recapata tonusul, a va detoxifica organismul, a-l intari si vindeca, a atenua sau preveni imbolnavirile.


Cuprins articol:


Trateaza anemia natural cu germeni de grau!

In micul bob de grau tinut cateva zile la umezeala si caldura se petrec modificari uimitoare: isi dubleaza cantitatea de fosfor si calciu, o tripleaza pe cea de magneziu, sintetizeaza enzime, dar si anumiti hormoni vegetali. Si astea nu sunt singurele proprietati remarcabile ale graului germinat!

Este bogat in vitaminele A, B, E, K, D, PP, iar in timpul digerarii lor se produc endorfine, ce au darul de a imbunatati dispozitia si a ajuta in lupta cu stresul. Tot in timpul digestiei, amidonul din boabele de grau se transforma in maltoza, care, fara a suprasolicita aparatul digestiv, este usor asimilata de organism, crescandu-i performantele fizice si intelectuale.

Prin toate acestea, incluse in dieta, boabele de grau germinate se constituie intr-o excelenta modalitate de refacere a organismului, de prevenire a imbolnavirilor, in unele cazuri avand impresionante efecte terapeutice.


Mod de pregatire...

Se aleg boabe de grau nedecorticat si netratat chimic. Din ele se ia cate un pumn si se spala bine in multa apa, lasandu-le apoi la inmuiat timp de 24-36 de ore, in functie de anotimp, intr-un vas adanc, acoperit. Apoi, se asterne pe fundul altei farfurii (de data aceasta intinsa) un strat de vata de bumbac sau o tesatura din fibre naturale umezita, peste ea se intinde un strat subtire de boabe de grau care se acopera cu un alt strat de vata stropita cu apa.

Este foarte important sa se urmareasca ca stratul de vata de sus sa fie in permanenta umed, stropindu-l din cand in cand cu apa - altfel, daca este prea uscat sau prea imbibat de apa, intarzie/impiedica germinarea boabelor. Perioada de germinare este de 2-3 zile, cel mai indicat la o temperatura de 22-23°C.

Aparitia unor mici pete albe pe boabele de grau indica inceputul germinatiei. Valoarea nutritiva maxima a germenilor de grau este cand acestia ating lungimea de cativa milimetri. Procedeul se repeta zilnic sau la doua zile, pentru a avea, pe toata durata curei, grau proaspat germinat.


Cand si cum se consuma?

Boabele de grau germinat se iau dimineata, pe nemancate. Se mesteca bine 2-3 linguri cu grau germinat sau se dau prin masina de tocat, apoi se combina cu putina miere si se amesteca pana cand capata consistenta unei paste. De regula, se fac cure de 7-15 zile, urmate de doua saptamani de pauza.

Primele efecte terapeutice vor fi observate in 3-4 saptamani, stabilizarea efectelor aparand insa dupa 2-3 luni, sau chiar mai mult in cazul persoanelor care sufera de afectiuni grave: stoparea caderii parului, cresterea acuitatii vizuale, imbunatatirea coordonarii miscarilor, a sanatatii dintilor, gingiilor, a aspectului pielii, o mai buna stare psihica, cresterea vitalitatii.

Daca lasati graul sa creasca pana cand tulpinile ating lungimea de 10-15 cm, puteti urma si o cura cu suc de grau verde, chiar mai usor de asimilat.


Indicatiile curei cu germeni de grau:

- anemie, lipsa de calciu si magneziu;
- intarzieri de crestere la copii;
- probleme dermatologice: acnee, eczeme, afectiuni infectioase recidivante;
- afectiuni hepatice;
- tromboflebita si arterita;
- afectiuni ale stomacului;
- probleme oculare;
- afectiuni respiratorii recidivante, inclusiv astm si bronsita;
- tuberculoza pulmonara, intestinala, osoasa;
- dureri de cap, insomnie.


Precautii si contraindicatii...

Desi nu rareori este recomandat ca un panaceu, sunt situatii in care graul germinat trebuie consumat cu prudenta:

- ciclu menstrual abundent;
- simptomele debutului menopauzei sunt foarte puternice;
- barbatilor cu tendinta de ingrasare.


Trateaza anemia natural cu germeni de orz!

Un potential revigorant si calitati de exceptie in procesele de refacere a organismului le au si germenii de orz. In timpul incoltirii, compozitia chimica a boabelor de orz se modifica, astfel ca ele devin foarte bogate in vitamine (A, PP, complexul B), minerale (fosfor, magneziu, potasiu, calciu, fier), hormoni de crestere, fibre, enzime, glucide complexe, aminoacizi esentiali. Prin toate acestea, germenii de orz constituie o excelenta sursa de energie pentru organism.


Pregatire...

Boabele de orz bine spalate se pun la macerat intr-un borcan cu apa calduta, dupa care se leaga borcanul cu un tifon prin care sa fie scursa apa (fara atingerea germenilor cu mana) si sa fie adaugata alta. Se tin astfel boabele la macerat, la temperatura camerei, timp de 12 ore, dupa care se scurge bine apa si se toarna alta.

Asadar, timp de 3-5 zile, pana la germinare, boabele de orz se spala de 2-4 ori pe zi, scurgandu-se apoi apa, astfel ca ele sa fie mereu doar umede, nicidecum sa pluteasca in apa si se tin intr-un loc luminos, dar ferit de actiunea directa a soarelui.

Cand germenii ajung la cativa milimetri, se scot din borcan, se indeparteaza cojile ramase si boabele neincoltite si se depoziteaza in frigider pentru cel mult sapte zile.


Cum si cat se consuma?

Cei care doresc sa tina o cura cu germeni de orz ii pot consuma ca atare sau dati prin masina de tocat, adaugandu-i in salate, sucuri de legume si fructe, amestecati cu miere. Zilnic, se consuma cel mult trei linguri rase.


Indicatiile curei cu germeni de orz:

- anemie;
- hepatita;
- hipotensiune;
- atonie gastrica si intestinala;
- probleme digestive;
- bronsita;
- tuberculoza.


Trateaza anemia natural cu germeni de broccoli!

O leguma intens laudata si recomandata in tratarea a diferite boli. Si mai laudati sunt germenii de broccoli, cea mai complexa sursa naturala de enzime, cu continut ridicat de minerale, vitaminele A si C, antioxidanti. Cel mai bine ar fi sa consumati germeni de broccoli in stare cruda, ca ingredient in salate.


Beneficii multiple...

Purifica sangele, imbunatatesc circulatia sangvina si metabolismul celular, actioneaza ca antiinflamator, combat anemia, au efect benefic asupra oaselor, dintilor si ganglionilor limfatici.

Bibliografie: Sanatatea de azi, nr. 4 (86), 2015. Foto: www.eva.ro



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa