De ce am libidoul scazut?

 
De ce am libidoul scazut?
De ce am libidoul scazut? Chiar daca va stiti sanatosi tun, lipsa dorintei sexuale din ultima vreme va cam pune pe ganduri. Ce anume a provocat aceasta problema? Apetitul sexual este un dat natural si tine de instinct. Cu toate astea, dorinta este influentata semnificativ de aspecte ce nu tin neaparat de noi, dar pe unele le putem influenta. Cauzele au origini fizice sau psihologice. Iata ce va franeaza impulsurile erotice!


Afectiuni fizice...

Anemia este printre cele mai frecvente cauze de natura fizica. Pierderile de fier pe perioade indelungate, la care se asociaza oboseala si lipsa de vlaga, au un impact major asupra vietii sexuale. Totodata, boli precum obezitatea, diabetul, hipertensiunea, colesterolul marit va fac sa va pierdeti interesul sexual.

Lipsa dorintei are adesea cauze hormonale si nu este vorba aici doar de un nivel scazut al testosteronului, hormonul dorintei - alti hormoni, precum cel tiroidian, joaca un rol important. De aceea este bine sa faceti analize (recomandate de medic) si sa depistati cauza.


Probleme psihologice...

Stresul si anxietatea fata de lipsurile zilei de maine ne influenteaza semnificativ viata amoroasa, apasand asupra armoniei cuplului. Si suprasolicitarea la serviciu, problemele cu partenerul de viata sau cu copiii, conditiile dificile de trai (daca impartim acelasi acoperis cu socrii, spre exemplu), depresia sau tulburarile psihice sunt printre factorii care influenteaza dorinta in rau.


De ce am libidoul scazut? Menopauza, cauza problemelor?

Veti fi surprinse, dar menopauza nu este mentionata de medici printre cauzele de natura fizica ce influenteaza apetitul sexual! Contrar mitului, incheierea vietii fertile a femeii nu inseamna finalul vietii sexuale, mai ales daca cereti sfatul specialistului cand apare vreo problema, precum uscaciunea vaginala (care se rezolva cu ajutorul unui simplu lubrifiant). Mai mult, este perioada cand multe femei au declarat ca au mai multe orgasme.


Retineti! De la tutun si alcool la medicamente pe care le luati abuziv pentru dureri cronice (antiinflamatoare, analgezice), toate va secatuiesc de vlaga si va taie cheful de iubire. Pilulele contraceptive au ca efect scaderea dorintei sexuale.



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa