6 pasi pentru picioare mai frumoase si mai sanatoase

 
6 pasi pentru picioare mai frumoase si mai sanatoase
  • SPALATI-VA FRECVENT PE PICIOARE SI STERGETI-LE BINE! Zilnic, picioarele noastre sunt captive in interiorul unei perechi de pantofi. Umiditatea si transpiratia reprezinta un teren fertil pentru dezvoltarea ciupercilor, iar atunci cand nu va spalati picioarele, lasati microbii sa se acumuleze. De aceea, este bine sa va spalati pe picioare zilnic, chiar si de doua ori pe zi. Alternati apa calda cu cea rece pentru a deschide porii si spalati cu grija pielea dintre degete. Stergeti foarte bine picioarele inainte sa va puneti o pereche noua de sosete din bumbac si nu uitati sa acordati atentie sporita si pielii dintre degete.
  • EXFOLIATI-VA PIELEA USCATA DE PE PICIOARE! Este indicat ca in fiecare seara sa oferiti picioarelor voastre un tratament de exfoliere. Nu va trebuie decat apa, sapun si o piatra abraziva. In anotimpurile calduroase, cand picioarele transpira, acestea trebuie spalate mai des pentru a preveni infectiile si calcaiele crapate.
  • FOLOSITI DOAR PROPRIILE OBIECTE DE IGIENA PERSONALA! Pentru a preveni micoza piciorului este bine sa avem propriile obiecte de ingrijire personala: prosop, papuci, burete de baie sau trusa de pedichiura. Este foarte important ca nici unul dintre aceste obiecte sa nu fie imprumutat unei alte persoane, fie ea ruda sau prieten apropiat.
  • NU UMBLATI DESCULTI IN LOCURI PUBLICE! Oriunde v-ati afla, igiena ramane o modalitate simpla si eficienta de a va pastra picioarele sanatoase. Evitati pe cat posibil sa umblati desculti atunci cand sunteti la piscina, la strand sau in vestiarul salii de fitness. Este obligatoriu sa faceti dus la plecare si, eventual, sa aplicati preventiv un spray sau o crema antimicotica pe picioare. Asigurati-va ca aveti picioarele uscate inainte de a va incalta.
  • IN SEZONUL CALD, PURTATI INCALTAMINTE CARE PERMITE PICIOARELOR SA RESPIRE! Vara, purtati incaltaminte comoda si de calitate, care lasa picioarele sa se aeriseasca. Sa stiti ca, desi slapii sunt foarte comozi, nu este tocmai indicat sa-i incaltati daca urmeaza sa mergeti mult pe jos, prin zone nu tocmai curate, pentru ca nu pastreaza o distanta prea mare intre talpi si asfalt, iar microbii pot intra usor in contact cu pielea. Umiditatea, in combinatie cu praful, bacteriile si caldura dau nastere la infectii fungice. Mentineti picioarele sanatoase si ingrijite cu un antiperspirant si o pudra antimicotica pentru incaltaminte.
  • IN SEZONUL RECE, PURTATI SOSETE DIN BUMBAC SI SCHIMBATI-LE ZILNIC! Iarna, picioarele sufera din cauza umezelii si din cauza faptului ca nu au cum sa respire prin ciorapii grosi si incaltamintea inchisa. Transpiratia picioarelor este un adevarat pericol pentru sanatatea lor intrucat favorizeaza dezvoltarea bacteriilor. Pentru prevenirea transpiratiei excesive, alegeti incaltaminte comoda, preferabil din piele naturala si purtati sosete din bumbac. O idee buna ar fi ca la finalul unei zile sa va lasati ghetele undeva afara ca sa se usuce si sa prinda aer proaspat.
Foto: reparatiiincaltaminte.wordpress.com



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa