Abdominoplastia, periculoasa sau nu?

 
Abdominoplastia, periculoasa sau nu?
Abdominoplastia este o procedura chirurgicala care va scapa de colaceii nedoriti. Abdominoplastia are si dezavantaje: cicatrice, dureri dupa anestezie, disconfort la schimbarea presiunii atmosferice si pot aparea tulburari metabolice.

„Un fenomen mai nou studiat este cel al legaturii intre abdominoplastie si incarcarea grasa a ficatului. Dupa operatie, tendinta este de a exista in continuare un aport alimentar excesiv, care nu se mai depune pe abdomen, ci se depoziteaza in ficat, crescand astfel riscul de ciroza. De aceea, noi ii sfatuim pe cei pe care ii operam sa consulte un nutritionist, sa-si revada stilul de viata, sa reduca aportul de grasimi si sa faca miscare.”, avertizeaza conf. dr. Ion Daniel.

Cu toate acestea, medicii sunt de parere ca beneficiile operatiei legate de aspectul estetic (se indeparteaza 10-20 cm de tesut adipos) si functional sunt mai importante decat riscurile si complicatiile interventiei, pe care de altfel le presupun toate interventiile chirurgicale.

Foto: www.telegrafonline.roMedicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa