Cum ne alegem o crema antirid

 
Cum ne alegem o crema antirid
Cu siguranta si pentru dumneavoastra tenul este foarte important si reprezinta imaginea cu care iesim in lume. Odata cu trecerea timpului, acesta sufera modificari si apar nedoritele riduri.

Asadar, la o anumita varsta, fiecare dintre noi ajunge in momentul in care trebuie sa isi aleaga creme antirid de calitate. Dar cum putem face asta, cand oferta este atat de variata?


Cum sa facem sa nu cheltuim banii fara rost?
  • In primul rand, trebuie sa alegem o crema antirid, speciala pentru tipul nostru de ten. Amintim ca tipurile principale de ten sunt: normal, uscat, mixt, gras. Deci, inainte de a alege crema ideala pentru tine, informeaza-te si afla ce tip de ten ai.
  • Crema ta antirid, trebuie sa aiba neaparat retinol. Este cel mai important agent contra imbatranirii. Acesta este un derivat al vitaminei A. Are efect de prevenire a aparitiei ridurilor, dar lupta si impotriva diminuarii acestora.
  • Alte ingrediente bune pe care o crema ar trebui sa le aibe sunt: coenzima Q10, antioxidanti (beta-carotenul, licopenul, seleniul, vitaminele A, C si E), peptide si resveratrol.
Trebuie sa stim de la inceput ca o crema antirid nu va avea efecte uimitoare din prima utilizare. Trebuie folosita o perioada indelungata de timp.


Dar cum facem sa prevenim aparitia ridurilor?
  • Factorii majori care conduc la imbatranirea tenului si la aparitia ridurilor sunt tigarile, lipsa odihnei, hidratarea insuficienta, alcoolul, expunerea la un mediu poluant. Asadar, ar fi bine sa evitati aceste lucruri.
  • De-a lungul vietii, trebuie sa iti faci un obicei in a te demachia dimineata si seara. E foarte important sa ne curatam tenul, altfel, se poate dezvolta sebumul si pot aparea nedoritele puncte negre.
  • Daca vrei sa ai un ten frumos, nu mai merge la solar. Imbatraneste foarte mult pielea, iar ridurile apar mult mai rapid.
  • Exfoliaza-ti pielea acasa odata la 2-3 saptamani si mergi la salon pentru o exfoliere profesionala o data pe an. E foarte important sa indepartezi celulele moarte ale pielii.
  • Foloseste masti naturale pentru hidratarea pielii, neaparat, in functie de tipul tau de ten.
Acestea sunt cateva sfaturi care imi vin in minte in acest moment. Trebuie sa facem tot posibilul sa ne ingrijim tenul, pentru ca el ne individualizeaza.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa