Purpura abdominala

 
Purpura abdominala
Acest sindrom abdominal dureros provocat de o diateza hemoragica se intalneste la copii si adulti tineri in cursul purpurei reumatismale (Schonlein si Henoch).

Criza abdominala dureroasa poate fi precedata de o stare de indispozitie generala cu vagi dureri musculare, inapetenta si febra.

Dar inceputul durerii abdominale este brusc, cu caracter de colica intestinala extrem de violenta, insotita adesea de varsaturi, constipatie sau diaree cu enteroragii.

La examenul atent se poate pune in evidenta: eruptia cutanata, manifestarile de artropatie reumatismala, semne de fragilitate capilara, prezenta unui focar de infectie, o eozinofilie sanguina.

Bolnavul trebuie internat pentru supraveghere si tratament intr-un mediu spitalicesc: tratament cu corticoizi, asanarea focarului de infectie, masuri adecvate in caz de complicatie (invaginatia intestinala, perforatie, hemoragie intestinala masiva, infarct intestinal).

Foto: ehealthwall.comMedicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa