Ce mananca si cat traieste ariciul?

 
Ce mananca si cat traieste ariciul?
Dintre toate animalele de pe Terra, cateva au reusit sa se adapteze foarte bine in casa omului. Sunt foarte multi oameni care au un catel sau o pisicuta, un papagal, niste pesti, un hamster, un porcusor de Guineea, o chinchilla sau poate chiar un dihor. Ce ar mai putea exista? Poate ne surprinde, dar unii prefera sa tina in casa si sa ingrijeasca... un arici.

Este o specie destul de comuna in Romania si totusi atat de putin vizibila. Si cum ar putea fi altfel daca este un animal nocturn? Da, poate trai si pe langa casa noastra, iar unii il tin chiar in interior.

Ariciul se adapteaza destul de greu la spatii inchise, va fi activ mai ales noaptea si va manca toate insectele care ii ies in cale.

Ce mananca ariciul? Mancarica de pisici este foarte buna din punctul lui de vedere, poate chiar si niste pepene sau fructe de padure pe care nu le va refuza niciodata.

ATENTIE: Nu ii dati lactate, ii plac, dar nu ii fac deloc bine la stomac si digestie.

Cat traieste ariciul? Daca va obisnuiti cu tepii lui si nu va doriti un animal pe care sa il mangaiati toata ziua, atunci puteti fi multumiti pentru ca ariciul va va tine companie peste 10 ani, cat este speranta de viata pentru specia lui.

Nu bruscati ariciul!

Lasati-l sa se obisnuiasca cu imprejurimile si cu compania celor din casa pentru ca, daca se simte amenintat, se transforma intr-o mica minge cu tepi, deloc agreabila. Tepii sunt, de fapt, fire de par supradimensionate, goale pe dinauntru, fara a fi otravitoare, dar care se desprind foarte greu.

Un arici este folositor pe langa casa, in special daca stati la curte, pentru ca va va scapa de o multime de insecte mici si reptile.

Expert: dr. Liviu Harbuz


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa