Implanturile dentare, metoda de imbunatatire a vietii

 
Cabinet dentar Timisoara
Pierderea dintilor poate fi cauzata de numerosi factori: carii profunde, infectii sau accidente.

Efectele negative ce apar in urma pierderii dintilor sunt multiple si afecteaza nu doar aspectul exterior ci si starea psihica a persoanei in cauza. Daca dintii lipsa nu sunt inlocuiti la timp se instaleaza inclinarea dintilor limitanti bresei, dintele opozant iese din alveola, au loc spatieri a dintilor anteriori edentatiei, intervine mobilitatea dintilor vecini edentatiei, sunt afectate gingia si osul alveolar, procesul de masticatie este afectat si implicit procesul de digestie.

Efectele psihice ce apar din cauza lipsei dintilor sunt numeroase, pacientii afectati pot dezvolta lipsa de incredere, dificultati de comunicare, dificutati de vorbire si chiar depresie.

Pentru a veni in ajutorul persoanelor care sufera din cauza lipsei dintilor medici dentisti au dezvoltat metode de tratament sigure, moderne care imbunatatesc considerabil viata pacientilor: implanturile dentare.

Tratamentul cu implant dentar este indicat pacientilor carora le lipsesc unul sau mai multi dinti, au o stare de sanatate buna si nu sufera de diabet zaharat sau alte boli ale sangelui. Implantul dentar poate fi efectuat dupa efectuarea unor seturi complete de analize si dupa efectuarea unui plan de tratament impreuna cu medicul stomatolog.

Inserarea implantului dentar nu este o operatiune foarte complicata si daca este bine realizata poate dura o viata intreaga. Echipa care realizeaza implantul dentar trebuie sa comunice foarte bine cu pacientul. Pentru efectuarea unui implant durabil medicii stomatologi au de urmat un protocol foarte strict, toate etapele (chirurgicala, osteointegrare si vindecare osoasa si relizarea a protezei) fiind atent monitorizate de acestia.

Clinica PastelDent din Timisoara, ofera pacientilor implanturi dentare confectionate din materiale precum zirkoniu si titan, care au ca scop imbunatatirea vietii pacientilor. Pachetele create de specialistii PastelDent includ monitorizarea atenta a tuturor etapelor, dar si consilierea pacientilor. Echipa formata din cei mai buni specialisti pune un accent deosebit pe controalele postoperatorii, care urmaresc vindecarea corecta a osului si tesutului moale ce inconjoara lucrarea. Acestia atrag atentia asupra importantei igienei orale in procesul de vindecare si sustin ca „trebuie mentinuta riguros si fara compromisuri”.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa