Aparat dentar invizibil Invisalign – pentru un zambet de vedeta

 
Aparat dentar invizibil Invisalign
Sa ai o dantura frumoasa nu este o chestiune de snobism. Sau nu ar trebui sa fie. Pentru ca o dantura frumoasa inseamna, dincolo de partea estetica, si evitarea unor probleme de ordin medical. O dentitie aliniata incorect, cu dinti crescuti in spatele altora, aplecati sau usor torsionati cauzeaza si complicatii precum carii (dintii nu pot fi curatati corect), o muscatura (ocluzie) gresita, ce poate cauza deformarea maxilarului, dureri, tocirea dintilor afectati si pierderea lor mult mai rapida.

Pentru ca si la noi oamenii au inceput sa inteleaga aceste lucruri si sa se preocupe tot mai mult de sanatatea si aspectul lor, au aparut tot mai multe solutii pentru a trata si elimina aceste probleme.

Cea mai noua tehnologie se numeste Invisalign si este reprezentata de un aparat dentar invizibil. Diferentele dintre acest nou aparat si cele clasice sunt notabile, pornind de la aspect si terminand cu modul de proiectare si de fixare.


De ce aparat dentar invizibil Invisalign?

Aparatul este alcatuit dintr-o serie de aliniatori ce se monteaza pe dantura si actioneaza asupra acesteia pentru a o aduce in pozitia dorita. Aliniatorii sunt practic invizibili, fiind confectionati dintr-un material special conceput, un compozit termoplastic rezistent, de calitate medicala.

Aceasta metoda de indreptare a dintilor utilizeaza o tehnologie avansata de imagistica 3D computerizata, cu ajutorul careia este reconstituit planul de tratament complet.

Altfel spus, intreaga dantura este cartografiata si apoi, in functie de aceasta imagine sunt realizati si aliniatorii. Ei se fixeaza perfect pe fiecare dinte, fiind aproape insesizabili.

Spre deosebire de un aparat clasic, ce foloseste suporturi metalice (bracheti) pentru a mentine presiunea pe dinte, sistemul Invisalign nu necesita astfel de elemente suplimentare ce pot crea disconfort.

Avantajele utilizarii acestei metode noi de indreptare a dintilor trec dincolo de partea estetica, desi si aceasta este foarte importanta. Aparatul dentar invizibil Invisalign este ideal pentru a fi folosit de oameni foarte activi din punct de vedere social, care intra in contact cu multe persoane si care depind de imaginea pe care o creează. Tot aici ii putem include si pe adolescenti, pentru care aspectul este foarte important.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa